Európa második legrangosabb kupasorozata a 2009–2010-es idény kezdetén kapta meg az Európa-liga nevet, és az UEFA-kupa utódja rögtön egy hatalmas meglepetéssel indult: a Fulham menetelésével!

A Gera Zoltánt is a csapatukban tudó londoniak olyan együtteseket búcsúztattak a kieséses szakaszban, mint a Juventus vagy épp a Wolfsburg.

A nagy menetelés következő állomása pedig az elődöntő volt, amelyben a Hamburg ellen kellett helytállniuk Geráéknak. Az első meccs gól nélküli döntetlent hozott, így a londoni visszavágóra maradt a döntés.

És itt már gól is született: a 22. percben Mladen Petric találatával kerültek előnybe a németek, majd a 69. percben Simon Davies egyenlített.

A mindent eldöntő találatot pedig a 76. percben a csapatában az egész sorozat alatt fantasztikusan futballozó Gera Zoltán szerezte meg!

GERA GÓLJASZURKOLÓI FELVÉTEL A GÓLRÓLA Fulham így be is jutott a fináléba, amelyben azonban az Atlético Madrid hosszabbítás után 2–1-re legyőzte az angolokat, akik ettől függetlenül az El-döntőig jutást történetük egyik legnagyobb sikereként tartják számon.

A LEFÚJÁS UTÁNI PILLANATOK