El: Taróczy Balázs szerint az FTC meglepheti az Espanyolt

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 16:29
null
Taróczy Balázs teniszmeccsén annak idején még Kubala László is szurkolt
Hazánk barcelonai főkonzulja, Taróczy Balázs szerint a Fradi meglepheti az Espanyolt, de mint mondja, a spanyoloknak nem ugyanazt jelenti a meccs, mint nekünk.

 

Magyarország barcelonai főkonzuljaként természetesen az egykori kiváló teniszező, Taróczy Balázs is ott lesz a lelátón a csütörtöki Espanyol–Ferencváros El-csoportmérkőzésen.

A zöld-fehérek 15 év után jutottak újra a csoportkörbe, míg a hazaiak 12 év elteltével léptek ki az európai kupaporondra, ennek ellenére Spanyolországban az újságírók egyelőre nem foglalkoznak kiemelten a találkozóval.

„A sajtóban elsősorban a Bajnokok Ligájáról írnak, ott játszanak a sztárcsapatok, az Espanyol errefelé nem számít nagy klubnak, a spanyoloknak nem ugyanazt jelenti a meccs, mint nekünk – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Taróczy Balázs. Katalóniában sokan szeretik az Espanyolt, de az embereket elsősorban az FC Barcelona érdekli, ott játszanak a nagy sztárok, és főleg róluk írnak az újságok. Néhány nappal a mérkőzés előtt nincs nagy felhajtás, de biztos vagyok benne, hogy minél közelebb kerülünk a kezdéshez, annál többet foglalkoznak a találkozóval.”

Minden idők egyik legjobb magyar teniszezője egyesben 13 ATP-tornát nyert, 1978 októberében ötezer néző előtt 1:6, 7:5, 4:6, 6:3, 6:4-re győzött a román Ilie Nastase ellen a barcelonai döntőben, az akkori egyik legrangosabb salakversenyen.

Ezt tartja pályafutása egyik legnagyobb sikerének, és a csütörtöki mérkőzés kapcsán lapunknak felidézte korábbi barcelonai emlékeit.

„Nagyon szerettem itt játszani, akkoriban sok magyar futballista szurkolt nekem, mások mellett Kubala László – nosztalgiázott a párosban kétszeres Grand Slam-győztes teniszező. – A legnagyobb szurkolómnak azonban Berkessy Elemér számított. Ő fedezetként tagja volt a százszázalékos teljesítménnyel bajnok Ferencvárosnak, Jegenye volt a beceneve, később edzősködött Olaszországban, valamint az Espanyolnál is, így mindenképpen kapocs a két klub között. Azért is örülök, hogy megemlíthetem, mert úgy érzem, méltatlanul keveset foglalkoznak vele. Pedig a maga korában őrülten jó futballista volt – és Spanyolországban is nagyon szerették.”

Taróczy Balázs szerint elképzelhető, hogy a Ferencváros meglepetést szerez Spanyolországban, igaz, ehhez tökéletes teljesítményt kell nyújtania: „Azt vettem észre, hogy a magyar csapatok általában azokon a meccseken játszanak jól, amelyeken nem ők az esélyesebbek. Elképzelhetőnek tartom, hogy a Ferencváros meglepetést szerez, és döntetlent játszik, esetleg szoros, egygólos vereség lesz a vége. Jó lenne persze, ha nyerni tudna, de erre az erőviszonyok alapján nem sok esélyt látok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik