El: Az első félidőben rendkívül jól játszottunk, de a vége necces volt – Márton Gábor

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 22:06
null
Márton Gábor szerint az első félidőben rendkívül jól játszott a Mol Fehérvár (Fotó: molfehervarfc.hu)
A Mol Fehérvár 1–0-ra nyert a Hibernians ellen Máltán, így bejutott az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójába. A találkozó után Márton Gábor értékelt a Nemzeti Sport Online-nak. 

 

„Az első félidőben rendkívül jól játszott a csapat, mind tempóban, mind látványban. Nagyon sok helyzetünk volt, de ezek sajnos kimaradtak, s akadtak kétes szituációk is, szerintem két tizenegyes is elmaradt. A második félidőben egy pontrúgás után sikerült megszerezni a vezetést. De aztán jött a sérülés, és elkezdtünk kicsit kapkodni, úgyhogy az nem nézett ki jól. Bár még ekkor is voltak lehetőségeink, ahelyett, hogy eldöntöttük volna a mérkőzést, a végén még izgulni is kellett. Az Európa-ligában nincs könnyű meccs akkor sem, ha az ellenfél máltai vagy liechtensteini csapat, hiszen ők is tudnak meglepetést okozni. Szerencsére, ma nem így történt. Gratulálok a srácoknak, összességében jól játszottak, megérdemelt a győzelmünk és a továbbjutás is.”

A Hibernians játéka sem okozott meglepetést a Fehérvárnak, a vezetőedző elmondta, tudták, hogy egy kontrákra építő, a labdát hosszan felívelő, pontrúgásokból veszélyes ellenféllel állnak szemben. Ebből azonban az első félidőben semmit sem mutattak, miután nem igazán tudtak kijönni a térfelükről. Márton úgy véli, ha az első félidőben bemennek a helyzeteik, akkor a második félidő másképpen alakult volna, ehelyett felhozták az ellenfelet, és ezért voltak necces pillanatok.

Bár a mérkőzés előtt aggályait fejezte ki a műfűvel kapcsolatban, elmondta, nem volt vele probléma, s jó döntést hoztak, hogy itthon nem edzettek rajta, csak a meccs előtti edzésen mentek fel rá először.

Arra azonban nem számíthattak,milyen viszontagságos lesz a megérkezésük,illetve a találkozó előtti napjuk Máltán.

„Fölösleges ezzel foglalkozni, bár valóban voltak érdekes dolgok, kicsit úgy éreztük magunkat, mintha vidámparkban lennénk. De a csapat jól kezelte, hiába is idegeskedtünk volna ezen, úgysem tudtunk volna mit csinálni. Megpróbáltuk abba az irányba terelni a játékosokat, bár nem is nagyon kellett, hogy a meccsre koncentráljanak és a pályán adjanak erre egy csattanós választ. Nyilván, ha berúgjuk a helyzeteinket, akkor lehetett is volna. De még egyszer mondom, különösen az első félidőben nagyon jól játszottunk, ez jó reakció volt tőlünk. A többiről nem érdemes, és nem is kell beszélni.”

„Meglátásom szerint a mérkőzés két részre osztható. Az első hatvan percben a Mol Fehérvár játszott mezőnyfölényben, számos helyzetet dolgoztak ki, jobbak voltak nálunk. A kapott gól után nekünk is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, a legnagyobb helyzetünknél a lécen csattant a labda. Mindent egybevéve a Fehérvár megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – értékelt Stefano Sanderra, a máltaiak vezetőedzője.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Hibernians FC (máltai)–MOL FEHÉRVÁR FC 0–1(B. Nikolov 61.)
Paola,Centenáriumi Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette:Sztojanov (bolgár)
Kiállítva:
Shodiya (90+3., Hibernians)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik