Pacsizni akart a sárga lapját visszavonó játékvezetővel, erre kiállították a Qarabag játékosát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 09:47
Domonkos Sándor BálintElvin Jafarguliyev már pacsizni akart a sárga lapját visszavonó Anthony Taylorral, majd jött a piros lap (Fotó: Footy Homour)
Továbbra is őrzi idénybeli veretlenségét a német bajnokságot is vezető Bayer Leverkusen, amely úgy ejtette ki az azeri Quarabagot az Európa-liga nyolcaddöntőjében, hogy az odavágón elért 2–2-es döntetlen után hazai pályán még a 92. percben is hátrányban volt.

A Leverkusennek óriási meglepetésre csak nagy nehézségek árán sikerült elkerülnie a vereséget az odavágón, hiszen Patrick Schick csereként beállva a 92. percben egyenlített. Xabi Alonsóék a hazai visszavágón is toronymagas esélyesnek számítottak, ennek ellenére az azeriek a második félidőben úgy léptek meg ismét 2–0-ra, hogy Elvin Jafarguliyevet a 62. percben nem mindennapi jelenetsor után állította ki Anthony Taylor játékvezető.

A Qarabag játékosa lerántotta a kontrázni igyekvő Leverkusen-támadót, amely után Taylor elsőre sárga lapot adott, majd a videobíró segítségével nézte vissza az esetet. Ekkor Taylor úgy tűnt, visszavonja a sárga lapot, Jafarguliyev pedig már pacsizni akart Taylorral, hogy megdicsérje az angol játékvezető döntését, de Taylor ehelyett piros lapot adott a Qarabag labdarúgójának.

A Leverkusen a 72. percben ugyan szépített, az egyenlítésre, majd a fordításra egészen a hosszabbításig kellett várni, amikor Patrick Schick előbb a 93., majd a 97. percben volt eredményes.

„Őrült utolsó periódust éltünk ma át és mint az első meccsen, most is az utolsó pillanatig kellett küzdenünk. Dicséret illeti a Qarabagot. Teljesen más stílusban játszik, mint a Bundesliga-csapatok, és ez megnehezítette a dolgunkat. Csatárként hihetetlenül jó érzés, amikor beállsz és te lövöd a gólokat. Már alig várjuk a negyeddöntőt. Nem számít, ki következik, bárkit legyőzhetünk” – mondta a Leverkusent továbbjuttató cseh csatár az uefa.com-nak.

„Nem volt egy hétköznapi győzelem, de a morálunk szempontjából sokkal többet ér. Ahogy az idényben már sokszor, most is megmutattuk, milyen mentalitással rendelkezünk. Igaza van az edzőnknek: mindig hinnünk kell magunkban és az erőnkben. De ma ismét meg kellett dolgoznunk a szerencsénkért” – mondta a német csapat svájci középpályása, Granit Xhaka.

„Őrült meccs. Szavaim sincsenek arra, ami történt. Kettő nullás hátrányból így megnyerni a meccset… Ezért szeretjük mindannyian a focit. Mindig is hittünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, még akkor is, amikor nem úgy tűnt, hogy van esélyünk, de ezt most megjutalmazták” – fogalmazott a Leverkusen szépítő gólját szerző szélső, Jeremy Frimpong.

„Nagyon különleges mérkőzésre készültünk sok érzelemmel. Jól kezdtünk, de elvesztettük az irányítást, az ellenfél pedig jól teljesített. Láttam, hogy a csapatom többet akar és éhes a sikerre, és kettő egy után átfordult a kapcsoló. Közben már átgondoltam a hosszabbítás előtti beszédemet, de szerencsére nem volt rá szükségem. Patrik gólja egyszerűen fantasztikus volt, most pedig élvezhetjük és élveznünk is kell a pillanatot” – mondta Xabi Alonso.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Bayer Leverkusen (német)–Qarabag (azeri) 3–2 (J. Frimpong 72., Schick 90+3., 90+8., ill. Zoubir 58., Juninho 67.)
Kiállítva: Jafarguliyev (62. – Qarabag)
Továbbjutott: a Leverkusen, 5–4-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik