El: Sallaiék negyedszer is összecsapnak a West Hammel, a tét most a legnagyobb

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 13:51
Sport-Club Freiburg v West Ham United FC: Group A - UEFA Europa League 2023/24
Sallai Roland a nyolcaddöntő első meccsén gólpasszt adott a West Ham ellen (Fotó: Getty Images)
A nyolcaddöntők visszavágóival folytatódik csütörtökön a labdarúgó Európa-liga, köztük két magyar érdekeltségű összecsapással: Sallai Roland csapata, a Freiburg az első meccsen egygólos előnyt szerzett a West Ham United ellen, a visszavágón azonban várhatóan nagyon nehéz percek elé néznek a németek. Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool viszont izgalommentes visszavágóra számíthat, hiszen a „vörösök” már az első meccsen eldöntötték a Sparta Praha elleni párharcot.

A Bundesligában 8. helyen álló Freiburg az első meccsen hazai pályán 1–0-ra legyőzte az előzetesen valamivel esélyesebbnek számító West Ham Unitedet. A visszavágón pokoli hangulatra készülhetnek Sallai Rolandék az Európa-konferencialiga tavalyi győztesének otthonában, a németek tehát aligha tehetik meg azt, hogy ráülnek a szűk előnyükre. Így gondolja a csapat vezetőedzője, Christian Streich is, aki a meccs előtti sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról beszélt, hogy csapata minden eshetőségre felkészült a visszavágó előtt: „Az egy nullás előny nem jelent sokat. Minden azon múlik, hogy alkalmazkodunk ellenfelünkhöz a pályán és milyen lehetőségeket adunk magunknak, amikor nálunk van a labda – fogalmazott a szakvezető. – Az is fontos lesz, hogy a csapatot minden eshetőségre felkészítsük, függetlenül attól, milyen felállást vállasz az ellenfél.”

A két csapat első nyolcaddöntős meccse nagyon szorosan alakult, Michael Gregoritsch a 81. percben vette be a West Ham kapuját, ennek köszönhető, hogy most a német várhatják jobb helyzetből a visszavágót. Sallai Roland akkor 88. percet játszott a találkozón, a győztes gól előtt ő adta a gólpasszt, és a vezető német sportlap, a Kicker szerint most is a kezdőcsapatban fut majd ki a pályára, az első meccset eldöntő Gregoritsch csatártársaként. A Freiburg egyébként jó formában várja a visszavágót, hiszen legutóbb a Bundesligában 2–1-re megverték a Bochumot idegenben, előtte pedig hazai pályán játszottak értékes döntetlent a rekordbajnok Bayern Münchennel. Az együttes jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban, hátránya hét pont a már Európa-ligát érő 6. helytől.

Külön érdekessé teszi a találkozót, hogy két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással: akkor mindkét meccsen az angolok nyertek, Freiburgban 2–1-re, Londonban pedig 2–0-ra – ez előbbi találkozón egyébként Sallai Roland szerezte a Freiburg gólját. Azaz a csapatok kimondottan jól ismerik egymást, és erre David Moyes, a West Ham menedzsere is felhívta a figyelmet a visszavágót megelőző sajtótájékoztatóján: „Ebben az idényben már háromszor találkoztunk a Freiuburggal, úgyhogy meg kell ezt próbálnunk a magunk javára fordítani – jelentette ki a londoniak trénere. – A Freiburg egy jó és stabil Bundesliga-csapat, amely ismét Európában versenyez, de mint mondtam, ebben az idényben kétszer már legyőztük őket. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jól kezdjük a meccset, és a lehető leghamarabb lépéselőnybe kerüljünk.”

Portálunkon korábban már megírtuk, hogy csupán formalitás lesz a Liverpool–Sparta Praha nyolcaddöntő visszavágója, ugyanis az angol együttes egy hete idegenben 5–1-re győzte le a cseh csapatot, és nehéz elképzelni, hogy az Anfielden legalább négy góllal kikapjon a hazai alakulat. Szoboszlai Dominik a prágai összecsapáson a második félidő elején lépett pályára, ő állította be a végeredményt.

Annak ellenére, hogy a visszavágó nem ígér sok izgalmat, a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp egyáltalán nem veszi félvállról a találkozót: „Jó helyzetből várjuk a meccset, de ez minden. Igen, tényleg jó eredményt értünk el az első meccsen, és azzal is tisztában vagyunk, hogy a külvilág számára már ott vagyunk a következő fordulóban, de hangsúlyozom, hogy mi ezt nem így látjuk” – intett óvatosságra a meccs előtt a Liverpool menedzsere. – Természetesen nagyon örülünk annak, hogy előnyben vagyunk, de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a prágai meccs tökéletesen tükrözte a meccs képét. Jó ellenféllel játszottunk, akik megmutatták, hogy képesek megzavarni minket akkor is, ha a kijelzőn mutatott eredmény nem feltétlenül volt igazságos velük szemben.”

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
18.45: Villarreal (spanyol)–Olympique Marseille (francia) 
18.45: Glasgow Rangers (skót)–Benfica (portugál)
18.45: West Ham United (angol)–Freiburg (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Slavia Praha (cseh)–Milan (olasz) (Tv: RTL3) 
21.00: Liverpool (angol)–Sparta Praha (cseh) (Tv: RTL3) – élőben az NSO-n!
21.00: Brighton (angol)–Roma (olasz) 
21.00: Atalanta (olasz)–Sporting CP (portugál) 
21.00: Bayer Leverkusen (német)–Qarabag (azeri) 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik