Görögország: csalást kiáltva indított pert az Olympiakosz

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 08:57
null
Az Olympiakosz vesszőfutása tovább tart (Fotó: Imago Images)
Bűnszervezetben elkövetett csalás vádjával jelentette fel az Olympiakosz a Görög Labdarúgó-szövetség elnökét, több tisztviselőjét, valamint az AEK elleni vesztes bajnoki játékvezetőjét.

Továbbra is tart az Olympia­kosz vesszőfutása. A Ferencváros Európa-konferencialiga-ellenfele legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen, a tabellán a Panathinaikosz nyolc, az AEK Athén és a PAOK hat-hat ponttal előzi meg, szerdán pedig a Panathinai­kosz elleni Görög Kupa-nyolcaddöntős párharc első felvonásán játszott idegenben 1–1-es döntetlent. Az utóbbi időszakban aktív volt az átigazolási piacon, szerződtette Gelson Martinst és kölcsönvette Fran Navarrót a Portótól, és a hírek szerint a Romában kölcsönben szereplő Renato Sanchest is kiszemelte, ám az egyesület elöljáróit alighanem a keret megerősítésénél is jobban érdekli az igazságszolgáltatás: a klub botrányt robbantott ki a múlt vasárnapi, AEK-től elszenvedett 2–1-es vereséget követően.

Az Olympiakosznál sérelmezik, hogy rangadón Boris Marhefka szlovák vendégbíró egy szabályos gólt elvett a csapattól, s később egy jogos tizenegyest sem kapott meg. A találkozó után Alexisz Kujasz jogi tanácsadó, egyben alelnök a görög futballra rátelepedő piócákról, a mérkőzések alakulását befolyásoló bűnszervezetről beszélt, egyúttal felszólította Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnököt, hogy a megtisztulás érdekében függessze fel a bajnokságot. Nem sokkal később az egyesület közleményében deklarálta, hogy tizenegy ponttól fosztották meg az idényben, s a görög labdarúgást működtető, a bajnokságot tönkretevő társasággal szemben jogi fellépést helyezett kilátásba. Szerdán hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be a pireuszi klub, hogy pert indított Takisz Baltakosz, a Görög Labdarúgó-szövetség elnöke, a szervezet több tagja, valamint a mérkőzés játékvezetője ellen.

„Feljelentésünk szerint a csalással foglalkozó bűnbanda Szlovákiából választott játékvezetőt, partjelzőket és VAR-játékvezetőt, mégpedig olyan ligából, amely világszerte ismert a labdarúgó-mérkőzések manipulálásáról. Olyan bírót hívtak, akit hazájában többször megvádoltak azzal, hogy megvesztegetik, hogy a fogadásban szereplő mérkőzéseket vezessen és a kívánt eredményt hozza.”

Nyomásgyakorlás ide vagy oda, a bajnokság jelen állás szerint folytatódik, az Olympiakosz vasárnap a Kifiszia otthonában vendégszerepel.     
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik