El: Láttuk, a csereként beállók is mennyire jók a Freiburgban – Sós Bence a Topolya meccséről

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 19:21
null
Freiburgban játszik csütörtökön a Topolya (Fotó: Árvai Károly)
A sérült Sallai Roland nélkül felálló Freiburg otthonában lép pályára csütörtök este a Topolyai SC az Európa-liga csoportkörében.     

 

Kilenc tétmérkőzésből álló nyeretlenséget zárt le vasárnap a Topolyai SC, miután a szerb bajnokságban idegenben megverte a Csukaricskit. Zsarko Lazetics, az együttes vezetőedzője már a találkozó előtt kiemelte, nem lehet hullámvölgyről beszélni, mert ugyan valóban kilenc meccsen nem nyert csapata, de mindegyiken jól játszott, amit az Olympiakosz és a Crvena zvezda elleni pontszerzés is bizonyít. Hasonlóan látja a helyzetet Sós Bence, aki a nyáron igazolt a TSC-be.

„Folyamatosan jó teljesítményt nyújtunk az idényben, bár valóban akadt egy időszak, amikor mégsem jöttek a remélt eredmények. Viszont nem estünk kétségbe, elemeztük és igyekeztünk kijavítani a hibáinkat – mondta a Nemzeti Sportnak a 29 éves magyar támadó, aki szerdán érkezett meg csapatával Freiburgba, a csütörtök esti Európa-liga-csoportmérkőzés helyszínére.  – Becsúszott néhány döntetlen, mert sorozatban jöttek a meccsek, megesett, hogy hét nap leforgása alatt háromszor kellett pályára lépnünk. Így lesz ez most is, hiszen a Csukaricski elleni bajnokit vasárnap rendezték, csütörtökön a Freiburg következik, három nappal később pedig az újvidéki Vojvodinát fogadjuk. Ez a sorozatterhelés mindenkinek új, de igyekszünk a legjobb teljesítményt nyújtani. A játékunkat folyamatosan elemeztük, nem találtunk olyat, ami miatt aggódni kellene.” 

A Topolya az El előző körében odahaza játszott a Freiburggal, megszerezte a vezetést, s bár 3–1-re kikapott, megmutatta, fel tudja venni a németekkel a versenyt.

„Természetesen a csütörtöki mérkőzésnek is a Freiburg az esélyese, de a labda gömbölyű... Nekünk jelentős tapasztalatszerzés az Európa-liga, először jutott be a csapat nemzetközi kupa csoportkörébe, élvezzük a lehetőséget” – tette hozzá Sós.

Sallai Rolandra nem számíthat Christian Streich vezetőedző, aki 2012 óta ül a Freiburg kispadján. A magyar válogatott csatár éppen az előző fordulóban, a TSC elleni találkozó 23. percében szenvedett izomrostszakadást. A mostani meccsen biztosan nem játszik, de Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, Sallai ott lesz a válogatott edzőtáborában, és ha az állapota megengedi, pályára is lép a Bulgária elleni zárt kapus Eb-selejtezőn jövő héten.

„Sallai Roland meghatározza a Freiburg támadójátékát, nagyon sajnálom, hogy megsérült. Rendkívül tisztelem őt, s bízom benne, hogy minél hamarabb visszatér. A TSC szempontjából persze lehet azt mondani, szerencsés, hogy ilyen képességű labdarúgó nem játszik, de láttuk Topolyán, hogy a csereként beállók is mennyire jók a Freiburgban” – fogalmazott Sós.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
A-CSOPORT

21.00: Freiburg (német)–Topolyai SC (szerbiai) – élőben az NSO-n!

A csoport másik mérkőzésén

21.00: West Ham United (angol)–Olympiakosz (görög) (Tv: RTL3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik