Ekl: Lehetett volna győzni? Igen! Mégis úgy gondolom, remek eredményt értünk el – Sztankovics

BORBOLA BENCE (Firenze)BORBOLA BENCE (Firenze)
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 00:10
null
Fotó: Árvai Károly
Mint ismert, az Európa-konferencialiga F-csoportjának 2. fordulójában a Fiorentina otthonában 2–2-re végzett a Ferencváros, kétgólos magyar vezetés után. Dejan Sztankovics, az FTC vezetőedzője értékelt a csütörtök esti mérkőzést követően.


A Ferencvárost mindössze néhány perc választotta el az igazi bravúr elérésétől, a hétperces ráadásból mindössze négyet kellett volna még kibírnia, ám az is igaz, az olasz élcsapat a találkozó utolsó periódusában akkora nyomás alá helyzete a magyar bajnokot, hogy az idegenbeli bravúrhoz jókora szerencse (is) kellett volna.

A Ferencvárost így is dicséret illeti, játékosai egytől egyig nagyot harcoltak, Firenzében több kiemelkedő teljesítmény is volt a csapatban. Varga Barnabás a tizenhetedik ferencvárosi tétmérkőzésén a tizenhetedik (!) gólját szerezte, Mohamed Ben Romdan egyik, ha nem a legjobb meccsét játszotta zöld-fehérben, a belső védő Ibrahim Cissé pedig nem csak hátul állta a sarat, a második gólt ő fejelte a Fiorentina kapujába.

A lefújást követően Dejan Sztankovics vezetőedző a tőle megszokott szenvedélyességgel rántotta föl a gyepre rogyó futballistákat, látszott rajta, noha bántja az elszalasztott lehetőség, mégis inkább sikerként könyvelné el az olasz együttes otthonában elért 2–2-es döntetlent.

Feltettük neki a kérdést: milyen érzés szomorkodni egy Fiorentina otthonában elért döntetlent követően?!

„Nem vagyok szomorú! – mondta a lefújást követő sajtótájékoztatón Dejan Sztankovics, a Ferencváros 45 esztendős szerb vezetőedzője. – Nem kesergek, sőt! Büszke vagyok a csapatra, a játékosokra. Hatvanöt percig a mi akaratunk érvényesült a pályán, remekül működött, amit elterveztünk. Lehetett volna győzni? Igen! Lehetett volna jobban játszani? Igen! Mégis úgy gondolom, remek eredményt értünk el. A csoportban ez a mostani plusz pont a részünkről.”

A vezetőedző kérdés kapcsán Mohamed Ben Romdan teljesítményére is kitért, véleménye szerint is remek napot fogott ki, az ő remek játéka is kellett a Ferencváros pontszerzéséhez.

Megvolt az esély a harmadik gól megszerzésére, a végső döfés azonban elmaradt, a 93. percben pedig egyenlített a Fiorentina.

„Tényleg nem bánok semmit. Valóban megszerezhettük volna a harmadik gólunkat, eldönthettük volna a mérkőzést, ám a lefújás előtti pillanatokban mi is ugyanúgy kaphattunk volna gólt. Rendkívül erős Fiorentina otthonában játszottunk döntetlent, a Serie A legjobb három csapata közé sorolom őket. A szurkolóinknak nagy köszönetet szeretnék mondani, elképesztő, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
F-CSOPORT

Fiorentina (olasz)–Ferencváros 2–2 (0–1)
Firenze,
Artemio Franchi Stadion, 28 000 néző. V: Schlager (német)
FIORENTINA:
Terracciano – Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) – Bonaventura (Ikoné, 78.), Maxime Lopez (Arthur Melo, 58.), Mandragora (Barák, 58.) – Nicolás González, Beltrán, Sottil (Kouamé, 58.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Ben Romdan (Owusu, 67.), Sigér – Marquinhos (Civic, 82.), Abu Fani (Besic, 67.), Zachariassen (Abena, 87.) – Varga Barnabás (Pesics, 82.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gólszerző: Barák (66.), Ikoné (90+3.), ill. Varga Barnabás (25.), I. Cissé (50.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 1 1 0 5–3 +2 4
2. Genk 2 1 1 0 4–2 +2 4
3. Fiorentina 2 0 2 0 4–4 0 2
4. Csukaricski 2 0 0 2 1–5 –4 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik