Ekl: egy fontos kérdés eldőlt – a Genk a Fradi ellen nem kockáztat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 10:38
null
Wouter Vrancken elárulta, Maarten Vandevoordt (jobbra) védhet a Ferencváros ellen (Fotó: AFP)
A Ferencvárosra csütörtökön, az Európa-konferencialiga csoportkörének 3. fordulójában váró Genk háza táján eldőlt egy fontos kérdés a kezdőcsapatot illetően.

 


A Genk játékát elemző szerdai cikkünkben
már kitértünk arra, hogy kérdéses lehet, ki védi majd a csapat kapuját a Ferencváros ellen. Az Európa-konferencialiga előző fordulójában a Csukaricski elleni, idegenbeli meccset kapott gól nélkül lehozta Hendrik Van Crombrugge, ugyanakkor ebben az idényben eddig az volt az egyetlen meccse, a többin az első számú kapus, Maarten Vandevoordt védett.

Nos, Wouter Vrancken vezetőedző szerdán elárulta, ezúttal nem kockáztat a cserekapus szerepeltetésével.

„Ezúttal nem fogom váltogatni a kapusaimat, szóval Maarten játszik majd” – idézi a demorgen.be Wouter Vranckent.

Más kérdés, hogy a Fiorentina ellen az 1. fordulóban a két kapott gól előtt középre lőtt labdáknál a 21 éves Vandevoordt is meglehetősen bizonytalannak tűnt, nem helyezkedett jól, tehát még az is lehet, hogy a Fradi jól jár majd azzal, hogy ő véd a csütörtöki meccsen.

A demorgen.be hozzátette, több poszton is kérdéses, ki mellett dönt Vrancken, mert a nemzetközi szereplés jelentette extra terhelés mellett, a megszokott csapathoz képest szükség lehet változtatásra. Ugyanakkor a szakember hangsúlyozta, annál jobban tiszteli az ellenfelet, hogy teljesen felforgassa eddigi csapatát.

„A Ferencvárosnál nincs nagy különbség a hazai és az idegenbeli játéka között. Mindig nagy nyomást gyakorol az ellenfelekre, nagyon bátran futballozik. Nagyon jó csapat, egy olyan edzővel, aki képes átadni az elképzeléseit a játékosainak. Hiszünk magunkban, de nehéz meccs vár ránk” – fogalmazott Vrancken a Dejan Sztankovics irányította Ferencváros kapcsán.

Az NSO ajánlja:
Címlapsztori: a Ferencváros Genkben is borítaná a papírformát – egy pont is sokat érhet

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Csütörtök

21.00: Genk (belga)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 1 1 5–3 +2 4
2. Genk 2 1 1 4–2 +2 4
3. Fiorentina 2 2 4–4 0 2
4. Csukaricski 2 2 1–5 –4 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik