FTC: Nem vagyok hülye, tudom, nehéz körülmények közé érkeztem – Sztankovics

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 15:49
null
Dejan Sztankovics magát is kérdezte a sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros csütörtökön a szerb Csukaricski ellen kezdi meg szereplését hazai pályán az Európa-konferencialiga csoportkörében. Dejan Sztankovics most mutatkozik be a Fradi vezetőedzőjeként a nemzetközi porondon, éppen honfitársai ellen. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón nemcsak ő, hanem Muhamed Besic is válaszolt az újságírók kérdéseire.

Muhamed Besic kérdésünkre reagálva először arról beszélt, milyen érzés volt visszatérni a hétvégi kupameccsen hosszú sérülése után.

„Nagyon jó volt visszatérni, pontosan hét hónapig és egy napig nem játszhattam. Nagyon jó érzés volt újra gólt rúgni. Kaptam huszonöt percet, hálás vagyok érte. Nem ez volt az első nagy sérülésem, már négy-öt évet elvesztegettem a karrierem során. Most már harmincegy éves vagyok, úgyhogy a tapasztalatomnak köszönhetően jobban tudtam kezelni a helyzetet, és a hitem is nagyon sokat segített.”

Arról is kérdezték, miben más a munka az új vezetőedzővel, Dejan Sztankoviccsal, mint volt Sztanyiszlav Csercseszovval vagy Máté Csabával.

„Nem szeretném összehasonlítani őket. Sztankovicsot mindenki ismeri, nagy játékos volt, sok energiát és erőt hozott. Van egy víziója, próbálunk aszerint játszani, de hogy pontosan mi az, arról most nem szeretnék beszélni.”

Dejan Sztankovicsot arról kérdeztük, figyelték-e a Csukaricski hétvégi bajnokiját, amikor is korábbi csapatát, a Crvena zvezdát győzte le a csütörtöki ellenfél.

„Néztük. Tisztelték ellenfelüket, de nem féltek tőle. A Csukaricskiben vannak fiatal játékosok és rutinosak is, remek keveréket alkotnak. Veszítenivalójuk nem volt, bátran játszottak, és győztek is, úgyhogy figyelnünk kell rájuk.”

A Ferencvárosnál rá nehezedő nyomásról – vagyis hogy minimum elvárás a bajnoki cím és a jó nemzetközi szereplés – azt mondta: nem gond neki, hiszen a Zvezdánál ugyanez volt a helyzet.

Arról is kérdezték, mit szól a Fradi keretéhez, amelyet megörökölt.

„Két hétig dolgozhattam együtt a játékosokkal, sajnos nem mindenkivel, hiszen jó néhányan a válogatottban voltak. De kihasználtam ezt a két hetet, nemcsak szakmailag, hanem személyesen is megismertem a játékosokat. Nagyon elégedett vagyok a kerettel, mindenki fejlődni akar nemcsak egyénileg, hanem csapatként is. Jól dolgoznak a srácok, nagy bennük az elszántság, úgyhogy boldog és elégedett vagyok.”

Arról is kérdezték: hogyan állította össze a Fradi Ekl-keretét, amelyet kinevezése után két napja volt leadni az UEFA-nak.

„Ez az információ téves. Összesen egy órám volt leadni a keretet. Nagy kihívás volt. Próbáltuk a legjobb döntéseket meghozni. Minden egyes játékos megérdemelte volna, hogy ott legyen a listán, de sajnos nem tudtunk mindenkit rátenni, a szabályok kötik a kezünket.”

A sajtótájékoztató végeztével Sztankovics maga kért szót.

„Mivel erről nem kaptam kérdést, megkérdezném magamat: mik voltak az első benyomásai a Ferencvárosnál? Az elnök bátor volt, erős és karakteres személyiség. Nagyon szépen vártak engem a klubban. Nem vagyok hülye, tudom, hogy nehéz körülmények közé érkeztem. Ezért is szeretném szívből megköszönni az elnöknek és a Ferencváros minden alkalmazottjának a törődést.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

SZTANKOVICS MÉG DEKÁZGATOTT IS: AZ EDZÉS SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
Csütörtök, 18.45:
Ferencváros–FK Csukaricski (szerb), Groupama Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik