Ekl: Ha jól játszunk, esélyesek vagyunk a továbbjutásra – Besic

Vágólapra másolva!
2023.09.21. 09:46
null
Besic szerint csütörtökön nehéz mérkőzés vár a Fradira (Fotó: Árvai Károly)
Csütörtökön megkezdi szereplését a Ferencváros a labdarúgó Európa-konferencialigában. Lássuk, hogyan látja csapata továbbjutási esélyeit az FTC középpályása, Muhamed Besic!

 

– A hétvégén kétszáztizenhét nap után a nagyecsedi kupameccsen góllal tért vissza. Milyen érzés volt?
– Elképesztően jó! Nyolc-nullára nyertünk, és gólt is szereztem. Én is számoltam, egészen pontosan hét hónapot és egy napot követően léphettem újra pályára. Nem kevés... A kupamérkőzésen huszonöt percet töltöttem a pályán, bevallom, a lelkemnek nagyon jót tett.

– Dejan Sztankovics a harmadik vezetőedző idén a Ferencvárosnál. Miben más, mint Sztanyiszlav Csercseszov vagy Máté Csaba?
– Nem hasonlítanám össze őket. Minden vezetőedzőnek megvan a saját elképzelése a labdarúgásról, a maga víziója, mi pedig próbáljuk követni, megvalósítani. Dejan Sztankovics remek futballista volt, nagy név, most edzőként új energiát hozott a Ferencvárosba. Nekünk, játékosoknak egy feladatunk van, minél gyorsabban elsajátítani, amit tőlünk kér.

– Négy hete együtt tréningezik a társaival. A sérülését mostanra teljesen maga mögött hagyta?
– Nehéz időszakon vagyok túl. Sajnos nem ez volt az első súlyos sérülésem, ahogy számoltam, karrieremből négy-öt évet is elvesztettem. De elmúltam harmincegy éves, mostanra jól kezelem ezeket a helyzeteket. Továbbá a vallás, a hit is sokat segített. Tudtam, hamarosan újra a pályán leszek.

– A csoportban a Csukaricskin kívül a Fiorentina és a Genk szerepel. Van esélye a Fradinak a továbbjutásra?
– Erős a csoport, de az elmúlt idényben az Európa-ligában is erős volt. Minden rajtunk múlik. Ha jól játszunk, esélyesek vagyunk a továbbjutásra. A lényeg, hogy az első mérkőzésünket megnyerjük, jól ismerem a Csukaricskit és a vezetőedzőjét, Igor Maticsot is. Nehéz kilencven perc elé nézünk.

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT

18.45: Genk (belga)–Fiorentina (olasz)
18.45: Ferencváros–Csukaricski (szerb) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik