Ekl: Mindegyik támadón látni lehetett, hogy szeretne gólt lőni – Máté Csaba

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 22:30
null
Máté Csaba csapata nagyon motiváltan futballozott (Fotó: fradi.hu)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros 6–1-es győzelmet aratott Máltán a Hamrun Spartans ellen, és ezzel minden bizonnyal eldöntötte a továbbjutás kérdését az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában. A mérkőzés után Máté Csaba, a zöld-fehérek vezetőedzője és Luciano Zauri, a Spartans trénere értékelték a látottakat.

MÁTÉ CSABA: NEM HEGYEZNÉM KI PUSZTÁN VARGA BARNABÁSRA A MÉRKŐZÉST

– Ez a párharc, úgy tűnik, eldőlt. Hányadik gólnál nyugodott meg?
– A harmadik gólnál éreztem, hogy a hazaiak feladták a harcot – válaszolta a sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője. – Ilyen a futball lélektana. A csapatunk viszont nem állt le, a játékosok keresték a további lehetőségeket, így lett nagy különbségű a győzelem – a hat-egyes végeredmény valóban sok jóval kecsegtet a továbbjutást illetően.

– Az első számú csatár, Varga Barnabás mesterhármasa mit árul el a vezetőedző számára a jövőt illetően?
– Nem hegyezném ki pusztán Varga Barnabásra ezt a mérkőzést. Összesen öt nyári új igazolásunk lépett pályára, és tény, ezúttal a csatárunk szerezte a gólok felét, de fontos, hogy azt láttam az összes támadó játékosunkon, éhesek arra, hogy eredményesek legyenek, s szeretnének a kapuba találni. Varga Barnabásnak remekül kijött a lépés, máskor viszont valamelyik másik játékosunknak lesz jó napja.

– A korai gól mekkora lökést adott a csapatnak?
– Fontos volt az első gól, meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Az első félidőben is sok jó támadásunk volt, a védekezésünkben volt egy-két alkalommal hiba, akadtak lehetőségei az ellenfélnek. Sok energiát kellett beletenniük, hogy labdát szerezzenek, ezért is lehetett könnyebb a második félidő.

A SPARTANS EDZŐJE SZERINT ELKESERÍTŐ AZ EREDMÉNY

– Mi történt a csapatával a második félidőben?
– Hibát hibára halmoztunk... – mondta Luciano Zauri, a Hamrun Spartans vezetőedzője. – Az egész találkozót rosszul kezeltük, hiszen az ellenfél gyorsan vezetéshez jutott, s bár utána megnyugodtunk, úgy éreztem, egyenlíthetünk, nem így lett.

– Ennyivel jobb csapat a Ferencváros?
– Most erre mit mondjak?! Hatot rúgtak nekünk, mi pedig a végén csak szépíteni tudtunk. Elkeserítő az eredmény, hiszen eddig éppen a védekezésünk, a hátsó stabilitásunk volt az erősségünk. A selejtezőkben is kevés gólt kaptunk, most valami nem működött a védekezésünkben.

– Mi lehet a cél a visszavágón?
– A tisztes helytállás. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros a nagy különbségű győzelme ellenére sem vesz félvállról bennünket, hiszen saját szurkolói előtt lép pályára. Nagyon úgy tűnik, a nemzetközi kupaszereplés nekünk Budapesten ér véget.

A találkozó összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Hamrun Spartans (máltai)–Ferencváros 1–6 (0–1)
Ta' Quali, Nemzeti Stadion. Vezette: Eldrojan Hamiti (albán)
HAMRUN:Marchetti – Mbong (Corbolan, 72.), Borg, Emerson, Bjelicsics – Elionay (N. Krsztics, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Camenzuli – Jonny (Montebello, 59.), S. Paintsil.Vezetőedző: Luciano Zauri
FTC:
Dibusz – Makreckis (Wingo, 57.), S. Mmaee, I. Cissé (Knoester, 66.), C. Ramírez (Pászka, 78.) – Sigér, Ben Romdan (Owusu, 57.) – Abu Fani (Nguen, 66.) – Zachariassen, Varga B., Adama Traoré.Vezetőedző: Máté Csaba
Gólszerző: Montebello (89.), ill. Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (90.)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik