Ekl: a bajnoki legjobbja csütörtökön is remek hangulatot vár

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.26. 10:12
null
Kristijan Lovric, az NK Osijek támadója a muraszentmártoni edzőtábor során is azon volt, hogy sikerüljön újra formába hozni magát (Fotó: Polgár László)
Az Opus Arena keleti lelátójára már elkelt minden belépő a ZTE FC elleni Európa-konferencialiga-selejtező első mérkőzése apropóján Eszéken, s egyben jó esély kínálkozik arra, hogy a nézőszám csütörtökön 20 órától öt számjegyű legyen a múlt szombaton tétmérkőzés keretében debütált stadionban.

 

Mint ismert, az Eszék a horvát labdarúgó bajnokság első fordulójában 6–1-re győzte le a kaproncai Slaven Belupót, a klubnál – az ünnepélyes stadionmegnyitóval együtt – érthetően hatványozott a várakozás. Tisztában vannak ugyanakkor azzal is, hogy az európai porondon nincs könnyű ellenfél, így nem is nagyon foglalkoznak vele, hogy a következő körben hová is vezethetne útjuk. Sokkal inkább még a Slaven felett aratott fölényes győzelem volt a téma, nem véletlen, hogy a mérkőzés legjobbjának választott szélsőt, az egy gólig és egy asszisztig jutó Kristijan Lovricot faggatták.

„Az első meccsünk az új stadionban elképesztő hangulatban telt remek közönségünk előtt, s mindjárt hat góllal nyitni, ez valami fantasztikus” – áradozott a 27 éves labdarúgó, aki tavaly februárban 2.25 millió euróért váltott klubot: a Gorica mezét cserélte az NK Osijek dresszére.

„Szurkolóink mellett mondhatni tisztelegtünk azok előtt is, akik ezt a létesítményt létrehozták, csütörtökön azonban már itt az újabb összecsapás, mely még keményebb és fontosabb lesz. Ami a múlt hétvégén történt, az remélhetőleg csak a kezdete egy remek sorozatnak. Zalaegerszegi ellenfelünk biztosan nem naiv csapat, résen kell lennünk. Ugyanakkor szurkolóinkkal együtt, s azzal az akarattal, mely bennünk lakozik, hiszem, hogy ki tudjuk harcolni a továbbjutást. Kérek mindenkit, jöjjenek minél nagyobb számban csütörtökön is a kupameccsünkre.”

A támadó nem véletlenül ilyen felszabadult, mivel a korábbi vezetőedző, Nenad Bjelica kérésére került 2022 elején a klubhoz, s a vételár „súlya”, valamint a nem sokkal később jelentkező sérülések végett pályája megtörni látszott. A későbbi szakvezetők számára sem tudott maximálisan bizonyítani, dolgozik benne a bizonyítási vágy, ezért sem véletlen, hogy a néhány hete játszott felkészülési mérkőzésen is gyorsan összekapott a fehérvári Lyes Houri-val, amikor a francia kissé elkésve, s persze nem szándékosan a lábára csúszott. Jelenlegi jó formája – és sérülésmentes állapota – alighanem Stjepan Tomas számára is sokat segíthet abban, hogy az eszékiek még acélosabbak legyenek – maradjunk annyiban, hogy a bajnokságban…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik