Harry Redknapp alig várja a Milan elleni „mesés éjszakát”

Vágólapra másolva!
2008.10.08. 10:13
Kedd délben az UEFA svájci főhadiszállásán, Nyonban elkészítették az UEFA-kupa csoportkörének sorsolását, kedd estére már a mérkőzések sorrendjét is tudni lehetett. A legnagyobb esélyesek szakmai irányítói óvatosságra intettek a sorsolás után, de kellő önbizalommal tekintenek a találkozók elébe.
Harry Redknapp a Milan elleni mérkőzéstől is csodás hangulatot vár
Fotó: Imago
Harry Redknapp a Milan elleni mérkőzéstől is csodás hangulatot vár
Harry Redknapp a Milan elleni mérkőzéstől is csodás hangulatot vár
Fotó: Imago
Harry Redknapp a Milan elleni mérkőzéstől is csodás hangulatot vár

AZ UEFA-KUPA CSOPORTJAI

A-CSOPORT
Schalke 04 (német)
PSG (francia)
Manchester City (angol)
Racing Santander (spanyol)
Twente (holland)
B-CSOPORT
Benfica (portugál)
Olympiakosz (görög)
Galatasaray (török)
Hertha BSC (német)
Metaliszt Harkiv (ukrán)
C-CSOPORT
Sevilla (spanyol)
VfB Stuttgart (német)
Sampdoria (olasz)
Partizan Beograd (szerb)
Standard Liége (belga)
D-CSOPORT
Tottenham Hotspur (angol)
Szpartak Moszkva (orosz)
Udinese (olasz)
Dinamo Zagreb (horvát)
NEC Nijmegen (holland)
E-CSOPORT
AC Milan (olasz)
Heerenveen (holland)
Braga (portugál)
Portsmouth (angol)
Wolfsburg (német)
F-CSOPORT
Hamburger SV (német)
Ajax (holland)
Slavia Praha (cseh)
Aston Villa (angol)
Zilina (szlovák)
G-CSOPORT
Valencia (spanyol)
FC Bruges (belga)
Rosenborg (norvég)
FC Köbenhavn (dán)
St.-Étienne (francia)
H-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)
Deportivo La Coruna (spanyol)
Feyenoord (holland)
Nancy (francia)
Lech Poznan (lengyel)
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti a mérkőzés előtt is azon a véleményen volt, hogy a Milannak ott kell lennie az UEFA-kupa végjátékában, és ez a sorsolás után sem változott, de az olasz csapat mestere tudja: nem lesz könnyű dolguk a csoportmérkőzések során.

„Meg akarjuk nyerni a csoportunkat, de szükségünk van a jó rajtra” – mondta a tréner, akinek csapata a körmérkőzések során a holland Heerenveennel, a portugál Bragával, az angol Portsmouthszal és a német Wolfsburggal fog megküzdeni.

„Az utolsó két meccsünk, a Portsmouth és a Wolfsburg elleni lesz különösképpen kemény. Két olyan csapattal találkozunk, amelyik erős bajnokságban szerepel, a Premier Leauge-ben, illetve a Bundesligában, és a másik két csapat is olyan bajnokságból érkezik, amelynek eredményeit érdeklődésre számottartónak kell neveznünk” – értékelt Ancelotti.

Harry Redknapp nem tűnt elégedetlennek a sorsolás után, sőt a Portsmouth menedzseréről nem mondhatni, hogy megijedt volna a neves riválistól. A Pompey hazai pályán fogadja majd a piros-feketéket. „Fantasztikus meccs lesz, álompárosítás, bizonyíthatunk a szurkolóinknak, és a legjobbat kell nyújtanunk. Egy esti kezdési időpont kell, és mesés éjszaka lesz!”

A Sevilla elnöke, José María del Nido – akinek csapata 2006-ban és 2007-ben is diadalmaskodott a kupában – könnyebb négyest is el tudott volna képzelni a velük egy csoportban szereplő Stuttgart, Sampdoria, Partizan, Standard Liége kvartett helyett. „Nehéz csoport, talán a legnehezebb, kellő alázattal kell hozzáállnunk a meccsekhez” – mondta Del Nido. Majd bizakodóan hozzátette: „A Sevilla kétszeres bajnok, és el kell fogadnia favoritszerepét a csoportban.”

A Valencia középpályása, Rubén Baraja elégedettebbnek tűnt a golyóhúzások után, csapata a belga Brugge, a norvég Rosenborg, a dán Köbenhavn és a francia St. Étienne mellé kapott besorolást. „A párosítások közül a Rosenborg és a St. Étienne elleni idegenbeli mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek, de nem találhatunk kifogásokat, ha nem jutunk tovább a csoportból.”

A Köbenhavn másodedzőjének, Carsten V. Jensennek nem volt rossz kedve a sorsolás után. „Örülök a Rosenborgnak, igazi északi rangadó lesz” – mondta Jensen.

Az Ajax vezetőedzője, Marco van Basten már tudja, hogyan juthat tovább csapata a Hamburg, a Slavia Praha, az Aston Villa és a Zilina alkotta csoportból. „Két csapat erősebb bajnokságból, kettő gyengébből érkezik. Ami zavar, hogy jelenleg mindegyik ellenfelünk jól szerepel a bajnokságában, ám ha megnyerjük a hazai mérkőzéseinket, akkor reális esélyünk van a továbbjutásra” – mondta a hollandok edzője.

A csoportkör pontos menetrendjét az UEFA dolgozta ki, előre lefektetett irányelvek alapján. A csoporttalálkozókat október 23-án kezdik, a 32 csapat a további mérkőzéseket november 6-án, november 27-én, december 3–4-én és december 17–18-án vívja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik