Német győzelmek születtek az első forduló első mérkőzésein

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 20:11
Az UEFA-kupa első fordulójának első játéknapján két német csapat is pályára lépett. A Schalke 04 valószínűleg a párharc első mérkőzésén eldöntötte a továbbjutás kérdését, miután a gelsenkircheniek már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert ciprusi ellenfelükkel szemben.
Az írek ritkán előzték meg a berlinieket a Hertha–St. Patrick's meccsen
Fotó: Reuters
Az írek ritkán előzték meg a berlinieket a Hertha–St. Patrick's meccsen
Az írek ritkán előzték meg a berlinieket a Hertha–St. Patrick's meccsen
Fotó: Reuters
Az írek ritkán előzték meg a berlinieket a Hertha–St. Patrick's meccsen

A selejtezőből érkező Hertha BSC az előző körben a nevesebb riválisát, a svéd Elfsborgot kiverő ír St. Patrick’s-et fogadta kezdőcsapatában Dárdai Pállal. A magyar középpályásnak ezen az estén mindössze egy félidő jutott, a szünetben lecserélte edzője.

A helyére beálló Nicu viszont hasznára vált a csapatnak, hiszen az 50. percben megszerezte a vezetést a meglehetősen kevés, körülbelül 8000 néző előtt játszó hazaiaknak. A horvát Simunic fejese után még mentettek a védők, a gólvonalról, ám nem tudtak felszabadítani, és a csereember végül a hálóba helyezte a kék-fehérek vezető gólját.

A 76. percben az első gólban is közreműködő Voronyintól jutott a labda Ciceróhoz, aki szintén betalált, így a berliniek kétgólos előnnyel utaznak Írországba.

A másik pályára lépő német együttes, a Schalke 04 bő negyedóra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését ciprusi ellenfelével szemben. Westermann kezdte a gólok sorát 24 perc elteltével, és a félidő hajrájára fordulva már három volt a vendégek előnye. A második félidőben ugyan szépített az APOEL, ám Halil Altintop gólja végleg eldöntött mindent.

Az Olimpiakosz az utolsó negyedórában jobban összpontosított a dán Nordsjaelland otthonában, és annak ellenére kétgólos fórral készülhet a visszavágóra, hogy a rendes játékidő utolsó percében kiállították Sztoltidiszt.

UEFA-KUPA

1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Hertha BSC (német)–St. Patrick’s (ír) 2–0 (Nicu 50., Cicero 76.)
APOEL (ciprusi)–Schalke 04 (német) 1–4 (Miroszavljevics 72., ill. Westermann 24., Rakitic 35., Vicente Sánchez 41., Halil Altintop 88.)
Nordsjaelland (dán)–Olympiakosz (görög) 0–2 (Mitroglou 74., Leto 93.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik