A Zenit búcsúztatta a Marseille-t, a Leverkusen a Hamburgot

Vágólapra másolva!
2008.03.12. 20:06
Kisebb meglepetésre a Zenit búcsúztatta az UEFA-kupa további küzdelmeitől az Olympique Marseille csapatát, miután az első mérkőzésen elszenvedett 3-1-es vereségét követően hazai pályán 2-0-ra verte a francia csapatot. A másik koraesti mérkőzésen a Hamburg hazai pályán verte a Leverkusent, ám idegenben lőtt több góllal mégis a Bayer lépett tovább.
Benoit Cheyrou (sárgában) nem talált rést a Zenit védőfalán
Foto: Reuters
Benoit Cheyrou (sárgában) nem talált rést a Zenit védőfalán
Benoit Cheyrou (sárgában) nem talált rést a Zenit védőfalán
Foto: Reuters
Benoit Cheyrou (sárgában) nem talált rést a Zenit védőfalán

Pavel Pogrebnyak vezérletével a Zenit 2-0-ra legyőzte az Olympique Marseille-t. Az első mérkőzésen így hiába született 3-1-es francia siker, az orosz csapat jutott az UEFA-kupa legjobb nyolc csapata közé.

Pogrebnyak az idényben 23 mérkőzésén 11 gólt szerzett, a mostani kettő azonban különösen fontos, hisz továbbjutást ért. A hazai csatár a találkozó 39. percében talált be először, majd a 78. minutumban alakította ki a végeredményt.

A másik mérkőzésen Barbarez és Gekasz góljával az ötvenötödik percben már 2-1-re vezetett a Leverkusen Hamburgban (a hazaiaknál Trochowski volt eredménye). Az első meccsen is a gyógyszergyáriak nyertek 1-0-ra, úgy tűnt tehát, hogy eldőlt a továbbjutás.

Guerrero és Van er Vaart révén azonban fordított a Hamburg, ám hiába volt több mint tíz perce a továbbjutást jelentő találat megszerzésére, nem sikerült újabb gólt szerezni.

UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK:
Zenit (orosz) - Olympique Marseille (francia) 2-0 (Pogrebnyak 39., 78.)
Továbbjutott a Zenit 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.
Hamburger SV (német) - Bayer 04 Leverkusen (német) 3-2(Trochowski 53., Guerrero 64. Van der Vaart 81. ill. Barbarez 18., Gekasz 55.)
Továbbjutott a Leverkusen 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik