Tőzsérék hazai pályán játszottak döntetlent a Fiorentinával

Vágólapra másolva!
2007.11.29. 22:24
Tőzsér Dániel csapata, az AEK Athén hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentina együttesével az UEFA-kupa csoportkörének 3. fordulójában a C csoportban. A magyar középpályás végig pályán volt. A Galatasaray a Panioniosz otthonában nyert 3-0-ra, és ezzel első győzelmét szerezte meg a H csoportban.
Julio Cezar (jobbra) harcol Zdravko Kuzmanoviccsal
Reuters
Julio Cezar (jobbra) harcol Zdravko Kuzmanoviccsal
Julio Cezar (jobbra) harcol Zdravko Kuzmanoviccsal
Reuters
Julio Cezar (jobbra) harcol Zdravko Kuzmanoviccsal

AZ UEFA- KUPA CSOPORTKÖRÉNEK EREDMÉNYEI, A CSOPORTOK ÁLLÁSA

Tőzsér Dániel kezdőként kapott lehetőséget az athéniaknál, amelynek nem volt könnyű dolga, hiszen hazai pályán fogadta a Fiorentinát, amely a klub története során századszor játszott európai kupamérkőzésen.

A magyar válogatott középpályás az első félidő derekához évre villant egyet, ekkor ugyanis mintegy huszonöt méterről vette célba Sebastian Frey kapuját, azonban a vendégek hálóőre bravúrral hárította a lövést.

Nem sokkal később a firenzei gárda Pablo Daniel Osvaldo révén szerezte meg a vezetést, amikor a csatár a tizenhatos bal oldaláról vette be a görögök kapuját.

Azonban az AEK nem adta fel, és az első játékrész hajrájához közeledve egy szerencsés góllal egyenlített. Julio Caesar lövése után Frederico Balzarettin megpattant a labda, és a vendégek hálójában kötött ki.

A csapatok a második játékrészben már nem tudták bevenni a másik kapuját, így maradt a döntetlen, amelynek köszönhetően mindkét együttes továbbjutásra áll.

Jól kezdte a második játékrészt a Galatasaray Görögországban, hiszen Serkan Calik találatával az ötvenedik percben szerezte meg a vezetést, sőt tizenhárom perccel később Rigobert Song is betalált, ő büntetőből.

Ráadásul a görögök dolgát megnehezítette az is, hogy Markoszt egy perccel később kiállította a játékvezető. A hajrában aztán még Hakan Sükür is bevette a Panioniosz kapuját, így a törökök megszerezték első győzelmüket a csoportkörben.

A rengeteg sérült játékostól tizedelt Austria Wien Helsingborgba látogatott. A bécsi csapatból a magyar kapus, Sáfár Szabolcs is hiányzott. Az osztrákok így nem tudtak kellő ellenállást kifejteni, aminek sima hazai győzelem lett a vége. A Helsingborgban az izlandi Ólafur Skúlason és a duplázó Razak Omotoyossi volt eredményes.

A D csoportban a norvég Bergen 1-0-s félidő után a válogatott Erik Bakke góljával 2-1-es győzelmet aratott, és így továbbra is reménykedhet a továbbjutásban.

A Zürich hazai pályán 2-0-ra győzte le a harmadik vereségét begyűjtő Toulouse-t.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

C CSOPORT:
AEK Athén – Fiorentina 1-1 (Balzaretti 35.-öngól ill. Osvaldo 30.)
D CSOPORT:
Brann Bergen - Dinamo Zagreb 2-1 (Bjarnason 45.-11-esből, Bakke 72. ill. Vukojevic 48.)
E CSOPORT:
FC Zürich – Toulouse 2-0 (Tihinen 40., Rafael 67.)
H CSOPORT:
Panioniosz – Galatasaray 0-3 (Calik 50., Song 63.-11-esből, Sükür 82.)
Helsingborg - Austria Wien 3-0 (Skulason 47., Omotoyossi 66., 70.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik