Juhászék döntetlent játszottak, Davies pontot mentett a Boltonnak

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 21:27
Döntetlent játszott a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht csapata az UEFA-kupa csoportkörének 2. fordulójában. A magyar válogatott védő végig pályán volt a belgáknál. A Bayern München a korai bekapott gól ellenére Lukas Podolski találataival fordított, azonban a hajrában Kevin Davies mentett egy pontot a Boltonnak.
Kevin Davies öröme a Bolton egyenlítő gólja után
Reuters
Kevin Davies öröme a Bolton egyenlítő gólja után
Kevin Davies öröme a Bolton egyenlítő gólja után
Reuters
Kevin Davies öröme a Bolton egyenlítő gólja után

Juhász Roland csapata, az Anderlecht Dániában lépett pályára, és a gólnélküli első félidő után Marcin Wasilewski szerezte meg a vezetést az ötvenkilencedik percben a belga együttesnek.

A hajrában aztán megtört a vendég csapat védelme, hiszen a csereként beállt Lindström a nyolcvanhatodik percben kiegyenlített.

A magyar válogatott védő kezdőként kapott lehetőséget a belga bajnokcsapatban, és végigjátszotta az Alborg elleni találkozót.

A Bayern München a Crvena zvezda elleni idegenbeli győzelem után az újabb siker reményében látta vendégül az angol bajnokságban egyenlőre csak botladozó Bolton Wanderers-t.

A Bolton már a nyolcadik percben sokkolta az Allianz Arena nézőit. Ricardo Gardner használta ki a müncheniek lagymatag védekezését és Daniel Braaten passzából megszerezte a vezetést az angolok számára.

A korai vendéggól ellenére a hazaiak irányították a játékot, és fáradozásuk a 30. percben góllá érett. Egy Ribéry, Schweinsteiger, Podolski összjáték végén utóbbi egalizált, így a félidőben 1-1-re álltak a csapatok.

A második félidőben Lukas Podolski újabb góllal igyekezett bizonyítani Ottmar Hitzfeldnek, hogy igenis lehet rá számítani a kezdőcsapatban. A német válogatott támadó ezúttal Franck Ribéry tökéletes centerezését rúgta a léc alá.

A németek számára azonban a 82. percben jött a hidegzuhany: Nolan játszotta meg a labdát Lúcio és Christian Lell között, amelyet így Kevin Davies a hálóba tudott passzolni – ezzel meglepetésre a boltoniak el tudtak hozni egy pontot Münchenből.

A D-csoportban az első fordulóban egyaránt vereséggel kezdő Rennes és Brann Bergen találkozott egymással a franciák otthonában. Némi meglepetésre a norvég együttes szerezte meg a vezetést Azar Karadas fejesének köszönhetően.

Már-már azt lehetett hinni, hogy a bergeniek kihúzzák kapott gól nélkül a találkozót, amikor a 88. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Cheyrou értékesített is, így megmentett egy pontot csapata számára.

A Galatasaray csapata a Helsingborgot látta vendégül. A svéd csapatban Henrik Larsson továbbra is garancia a gólra. Az első fordulóban is eredményes veterán klasszis ezúttal a 31. percben villant és szerezte meg a vendégeknek a vezetést.

A benini középpályás Razak Omotoyossi növelte az előnyt, de Shabani Nonda még az első félidő hosszabbításában visszahozta a meccsbe az isztambuliakat. Mindez azonban kevés volt a törököknek, mivel svéd ellenfelük Christoffer Andersson 75. percben szerzett találatával bebiztosította a győzelmet – Nondának a 93. percben ismételten csak a szépítés jutott.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

D CSOPORT
Rennes – Brann Bergen 1-1 (Cheyrou 88. – 11-esből, Karadas 24.)



F CSOPORT
Bayern München – Bolton Wanderers 2-2 (Podolski 30., 49., ill. Gardner 8., Davies 82.)



G CSOPORT
Alborg – Anderlecht 1-1 (Lindström 86., ill. Wasilewski 59.)



H CSOPORT
Galatasaray - Helsingborg 2-3 (Nonda 45+1., 93., ill. Larsson 31, Omotojossi 39., C. Andersson 75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik