A Tottenham már az első félidőben eldöntötte a meccset Tel Avivban

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 19:08
Tel Avivból hozta el a három pontot a Tottenham csapata az UEFA-kupa csoportkörének 2. fordulójában a G csoportban. A Szpartak Moszkva két tizenegyes góllal nyert hazai pályán a Bayer Leverkusen ellen. Görögországból hozta el a három pontot a Zenit St. Petersburg együttese.
Dimitar Berbatov (fehér) szerzi a Tottenham második gólját
Reuters
Dimitar Berbatov (fehér) szerzi a Tottenham második gólját
Dimitar Berbatov (fehér) szerzi a Tottenham második gólját
Reuters
Dimitar Berbatov (fehér) szerzi a Tottenham második gólját

Már az első játékrészben eldöntötte a mérkőzést a Tottenham együttese, ugyanis a huszonhatodik percben Malbranque játszott Robbie Keane elé, aki közelről bevette a Tel Aviv kapuját.

Alig telt el öt perc a vendégek vezető találata után, Dimitar Berbatov máris megduplázta az előnyt. Ezúttal is Malbranque volt az előkészítő, és a bolgár támadó újra bebizonyította, hogy remekül tud érkezni a kapu elé, és a hálóba bólintott.

Az angol gárda aztán a szünet után teljesen megnyugodhatott, hiszen Sheesh megkapta második sárga lapját is, így a Tottenhamnek csupán annyi volt a feladata, hogy emberelőnyben tartsa az előnyét majd egy félidőn keresztül.

Ez sikerül is a londoniaknak, így Juande Ramos csapata megszerezte első győzelmét a csoportkörben.

Az első játékrészben nem esett gól Moszkvában, azonban a szünet után megtört a gólcsend ugyanis a hatvanharmadik percben a játékvezető tizenegyest ítélt, miután Kiessling szabálytalankodott Wellitonnal szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Pavljucsenko a jobb alsó sarokba rúgta.

A hajrához közeledve újabb tizenegyeshez jutott a hazai gárda, ekkor Adler állította meg szabálytalanul Kalinyicsenkót. A végrehajtó ezúttal Mozart volt, ő is a jobb alsó sarkot választotta, és ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Az utolsó percben Freier még szépített, de ettől függetlenül az orosz csapat begyűjtötte a három pontot.

A Zenit az első játékrész hajrájában szerezte meg a vezetést Görögországban, miután Pogrebnyak talált a hazaiak kapujába.

A szünet után azonban a Larisa játékosai mindent megtettek és öt perc alatt megfordították az állást Alexandrou és Fotakis góljaival.

Nem örülhetett azonban sokáig a görög együttes, hiszen a vendégek előbb a hetvenegyedik percben Zirianov révén egyenlítettek, majd a hetvenkilencedikben Tekke megszerezte a vendégeknek a három pontot jelentő találatot is.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A CSOPORT
Larisa - Zenit St. Petersburg 2-3 (Alexandrou 58., Fotakisz 63. ill. Pogrebnyak 39., Zirianov 71., Tekke 79.)



E CSOPORT
Szpartak Moszkva – Bayer Leverkusen 2-1 (Pavljucsenko 63.-11esből, Mozart 77.-11esből ill. Freier 90.)



G CSOPORT
Hapoel Tel Aviv – Tottenham 0-2 (R. Keane 26., Berbatov 31.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik