UEFA-kupa: nagy rangadók a második számú sorozatban is lesznek

Vágólapra másolva!
2007.10.09. 14:10
Svájcban elkészítették az labdarúgó UEFA-kupa csoportkörének sorsolását. A magyar labdarúgót foglalkoztató csapatok elkerülték egymást. A nyolc ötcsapatos csoportból az első három-három jut tovább a legjobb 32-be, ehhez a 24 együtteshez csatlakozik még nyolc csapat, a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikja.

Az egyik legerősebb csoportnak az F jelű tűnik, ahonnan még így is kiemelkedik az egész sorozat elsőszámú esélyese, a Bayern München. A BL-ről lemaradó német alakulat a nyáron nagyon megerősödött, s akár a BL-ben is megállná helyét. Az pedig hatalmas blama lenne, ha nem jutna tovább a második számú európai kupasorozat csoportköréből az 1995-1996-os sorozat győztese.

A Bayern mellett a Bolton Wanderers és a Braga lehet a továbbjutó másik két alakulat, ám az 1991-es BEK-győztes Crvena Zvezda és az Arisz Szaloniki is gyűjtögethet értékes pontokat.

A C csoportban a Villarreal-Fiorentina mérkőzés érdemel külön említést. Mindkét csapat meghatározó játékerőt képvisel hazája bajnokságában. Az összecsapás igazi fokmérője lesz a spanyol, illetve olasz labdarúgásnak.

A kvintett harmadik, a továbbjutásra esélyes alakulata a Tőzsér Dánielt foglalkoztató AEK Athén. Ha a cseh Mlada Boleslav vagy a svéd Elfsborg az első három hely valamelyikén végezne, azt a meglepetés kategóriájába kellene sorolniuk.

Jelenleg három másik együttes keretében található magyar futballista: Juhász Roland az RSC Anderlechtet, Dudás Ádám a Szpartak Moszkvát, Sáfár Szabolcs pedig az Austria Wient erősíti.

Az összecsapások október 25-én kezdődnek. Ezt követően ismét egyenes kieséses fordulók következnek, a döntőt jövő május 14-én, Manchesterben rendezik. Minden csapat két-két mérkőzést játszik otthon és idegenben is. A pontos menetrendet később készítik el, figyelembe véve a csapatok stadionját és az időjárási viszonyokat. Az UEFA példaként hozza föl, hogy Decemberben nem lehet északi országban mérkőzést rendezni.

UEFA-KUPA

CSOPORTBEOSZTÁS:
A csoport: AZ Alkmaar (holland), Zenit (orosz), Everton (angol), 1. FC Nürnberg (német), Larissza (görög)
B csoport: Panathinaikosz (görög), Lokomotiv Moszkva (orosz), Atlético Madrid (spanyol), FC Köbenhavn (dán), Aberdeen (skót)
C csoport: Villarreal (spanyol), AEK Athén (görög), Fiorentina (olasz), Mlada Boleslav (cseh), Elfsborg (svéd)
D csoport: FC Basel (svájci), Hamburger SV (német), Rennes (francia), Dinamo Zagreb (horvát), Brann Bergen (norvég)
E csoport: Bayer Leverkusen (német), Sparta Praha (cseh), Szpartak Moszkva (orosz), Toulouse (francia), FC Zürich (svájci)
F csoport: Bayern München (német), Bolton Wanderers (angol), Braga (portugál), Crvena Zvezda (szerb), Arisz Szaloniki (görög)
G csoport: RSC Anderlecht (belga), Tottenham Hotspur (angol), Getafe (spanyol), Hapoel Tel Aviv (izraeli), Aalborg (dán)
H csoport: Girondins Bordeaux (francia), Austria Wien (osztrák), Galatasaray (török), Panioniosz (görög), Helsingborg (svéd)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik