Ekl-rájátszás: megvan a Ferencváros ellenfelének új edzője

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 11:14
José Luis Mendilibar lett az Olympiakosz új edzője
A Ferencváros görög Európa-konferencialiga-ellenfele, az Olympiakosz vasárnap délelőtt bejelentette, hogy a távozó Carlos Carvalhal helyét José Luis Mendilibar veszi át.

 

Miután az Olympiakosz szombaton 4–0-ra elintézte hazai pályán az OFI együttesét a görög bajnokság 22. fordulójában, a meccs másnapján a klub bejelentette, a napokban menesztett portugál Carlos Carvalhal helyét a spanyol José Luis Mendilibar veszi át. A szombati mérkőzésen ideiglenesen az U19-es csapatot irányító Szotirisz Szilaidopulosz dirigált – a jelek szerint nem is rosszul –, ám a lelátón ott ült már José Luis Mendilibar, és az éjszaka folyamán mindenben meg is egyezett a klub elnökével, Evangelosz Marinakisszal.

A görög sztárcsapatot április óta már az ötödik vezetőedző irányítja, a távozó spanyol Míchelt rövid időre a francia José Anigo követte, utána a spanyol Diego Martínez december elején bukott meg, de a portugál Carlos Carvalhal sem húzta sokáig.

A 62 éves José Luis Mendilibar számtalan helyen dolgozott vezetőedzőként, kisebb spanyol klubok után irányította az Athletic Bilbaót, a Valladolidot, az Osasunát, a Levantét, az Eibart, az Alavést, legutóbb pedig a Sevillával ért el nagy sikereket. Feladata ezúttal az, hogy az Olympiakoszt visszavezesse a görög labdarúgás élmezőnyébe, és nemzetközi színtéren sikeres együttest faragjon.

A Ferencváros február 15-én lép pályára – 19.45 órától (magyar idő szerint 18.45-től) az Európa-konferencialiga rájátszásában az Olympiakosz vendégeként, a kispadon már Mendilibarral. A párharc tétje a nyolcaddöntőbe jutás, a visszavágót egy héttel később rendezik a Groupama Arénában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik