UFC: bevándorlócsata – Stipe Miocic ismét megvédte címét

Vágólapra másolva!
2018.01.21. 06:59
null
Jellemző kép a mérkőzésről, Stipe Miocic fent, Francis Ngannou lent (Fotó: UFC Europe)
A világ első számú MMA-szervezete, a mérkőzéseket nyolcszög alakú ketrecben rendező amerikai UFC bostoni gálájának (UFC 220) főmeccsén a kameruni-francia Francis Ngannou azzal a céllal lépett a ketrecbe, hogy elhódítsa a nehézsúlyú világbajnoki címet az amerikai-horvát Stipe Miocictól. Nem járt sikerrel, Miocic egyhangú pontozással diadalmaskodott, és a súlycsoportban elsőként sorozatban harmadszor is megszerezte a vb-címet.

 

 

Miocicnak elsősorban arra kellett figyelnie, hogy elkerülje ellenfele félelmetes ütéseit. Ez szinte tökéletesen sikerült neki, amikor pedig Ngannou figyelme kicsit lankadt, lecsapott rá, levitte a földre, és alaposan megdolgozta. Ezt többször is megcsinálta, amivel alaposan kifárasztotta a kameruni-franciát. Ngannou kibírta az öt menetet, de az összecsapás végén nem volt kérdés, kit hirdetnek ki győztesként. Miocic sorozatban harmadszor szerezte meg a nehézsúlyú világbajnoki címet, amire ebben a súlycsoportban még senki sem volt képes.

 



A félelmetes ütőerejéről elhíresült, 31 éves Francis Ngannou (mérlege a meccs előtt: 11 győzelem–1 vereség) Kamerunban született, családja nehéz anyagi körülményei miatt 12 évesen már kőbányában dolgozott, majd utcai harcos édesapja nyomdokaiba lépve bokszolni kezdett. 26 évesen a profi bokszkarrier érdekében Párizsba emigrált, de mivel sem pénze, sem barátai nem voltak, eleinte hajléktalanként az utcán élt. 2013-ban aztán felfedezte őt Lopez Owonyebe, az MMA Factory edzője, aki bevezette őt az MMA világába. 2013-ban a második profi meccsét ugyan még elveszítette, de onnantól kezdve veretlen maradt, és 2017 decemberéig mindegyik összecsapása idő előtt befejeződött. A UFC-ben 2015-ben mutatkozott be, tavaly decemberben pedig a korábbi MMA- és K–1-világbajnok holland Alistair Overeem elleni kegyetlen kiütéssel szerzett jogot arra, hogy kihívja a nehézsúlyú világbajnokot, az amerikai-horvát Stipe Miocicot.

A 35 éves Miocic már az Egyesült Államokban született, horvát bevándorlók gyermekeként. Az MMA mellett részmunkaidős tűzoltó, korábban birkózott és kosárlabdázott. MMA-karrierjét 2010-ben kezdte, az UFC-hez 2011-ben csatlakozott. A korábbi években 19 meccséből kettőt elveszített, de 2015 óta veretlen. Ő is kiütötte Overeemet, de olyan klasszisokat is legyőzött KO-val, illetve TKO-val, mint Fabrício Werdum és Junior dos Santos (2014-ben még kikapott az utóbbi braziltól, de 2017 májusában, a legutóbbi címvédő meccsén megverte). A vb-övet éppen Werdumntól szerezte meg 2016-ban és azóta harmadik alkalommal védte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik