Sportpolitika: megjelent a „Hajrá, magyarok!” kiadvány

Vágólapra másolva!
2018.01.29. 20:00
null
Bemutatták a Hajrá, magyarok! című kiadványt (Fotók: Földi Imre)
Kiadvány készült a sport és a sportpolitika területén az elmúlt nyolc évben elért eredményekről – terjesztésében a Nemzeti Sport is főszerepet vállal.

 

Hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatták be a „Hajrá, magyarok!” című, százezer példányban megjelenő, 36 oldalas kiadványt, amely az elmúlt nyolc év sport és sportpolitikai területen elért eredményeit ismerteti.

Nyitrai Zsolt, a kiadásért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban tartott rendezvényen felidézte a kormányzat hármas célkitűzését, amely szerint a fiatalok napi szinten sportoljanak, Magyarország minél több nagy presztízsű világverseny házigazdája legyen, és a sportoláshoz megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre.

„Minden kitűzött cél felé jelentős lépéseket tudtunk tenni” – vitte tovább a gondolatot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki az eredmények közül kiemelte, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésével 1.2 millió gyerek sportol naponta legalább negyvenöt percet, a versenyengedéllyel rendelkezők száma ugrásszerűen, ötszázezerre nőtt, akiknek több mint fele utánpótláskorú sportoló. A sikerek között említette a támogatott sportesemények számának jelentős növekedését és az infrastruktúra fejlődését.

 

„Tavaly a magyarok megmutatták, nemcsak résztvevőként, hanem rendezőként is hihetetlen teljesítményre képesek – utalt a vizes világbajnokságra, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra és a cselgáncs-vb-re Szabó Tünde. – Elismert sportnemzet a miénk, amely világcsúcsokat dönt, példaképeket állít, és jelentős világversenyek házigazdájaként elkápráztatja a világot. Az előző időszak megmutatta: ha összefogunk, csodákra vagyunk képesek.”

Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője bejelentette: februártól március közepéig országjárásra indul Szabó Tündével és Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral. A megyei jogú városokba ellátogatva folytatják a párbeszédet a sportszakemberekkel, a pedagógusokkal és a versenyzőkkel.

A Hajrá, magyarok! a http://www.kormany.hu/download/c/fc/41000/kiadvany.pdf linken is elérhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik