Sportpolitika: íme, a kormány év végi sportcélú támogatásai!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 21:21
null
A dunaszerdahelyi DAC akadémiája is kapott támogatást (Fotó: Török Attila)
A költségvetés vártnál alacsonyabb hiánya lehetővé tette, hogy a magyar kormány milliárdokat osszon szét sportcélú beruházásokra és fejlesztésekre az év végén.

 

A Portfolio gazdasági portál hívta fel a figyelmet arra, hogy a magyar kormány a december 23-án, vasárnap megjelent Magyar Közlöny tanúsága szerint összesen több mint 72 milliárd forintnyi fejlesztési célú támogatás kiosztásáról döntött. Ennek oka feltehetően a költségvetés vártnál alacsonyabb hiánya volt. Bőséggel részesültek belőle sportcélú beruházások és fejlesztések.

„Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról” címmel ellátott határozat mintegy 18.5 milliárd forintnyi támogatás egyösszegű kifizetését tartalmazza december 28-i határidővel. A Nyíregyházi Atlétikai Centrum beruházásának megvalósítására 3 milliárd 300 millió forint jut, a Nemzeti Kézilabda Akadémia 1 milliárd 700 millió forintot kap, míg a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia működését másfél milliárddal segíti a kormány.

A Budafoki Munkás Testedző Egyesület fejlesztési projektjének következő üteme több mint 1.4 milliárd forintra számíthat, míg a pécsi labdarúgó utánpótlás-akadémia beruházás támogatására 870 millió forintot különítettek el. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség összesen 760 milliónyi támogatásban részesül 2018-as és 2019-es sportágfejlesztési feladatokra, miközben fél-fél milliárd forintot fordít a kabinet mezőkövesdi sportszállodaépítésre és a Postás Sportegyesület konszolidációjára.

A „Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról” című kormányhatározat rendelkezései szerint többek mellett kétmilliárd százmillió forintra számíthat a Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia, kétmilliárdot kap a szervezet működésének és fejlesztésének támogatására a Futball Club Csíkszereda Egyesület (és még 170 milliót a Márton Áron Tehetséggondozó Központ működésének támogatására), a vajdasági Topolya labdarúgó klubja 1 milliárd 400 milliót kap, de csaknem ennyi jut a dunaszerdahelyi akadémiának, valamint a kárpátaljai Munkács felé terjeszkedő kisvárdai Várda Sportegyesületnek is, továbbá egymilliárd forintot ad a magyar kormány az eszéki labdarúgó-akadémiának.

A MAGYAR KÖZLÖNY 2018. ÉVI 211. SZÁMÁNAK SPORTCÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELSOROLÁSÁT TARTALMAZÓ 24–30. OLDALA (AZ OLDALAK KÉPÉRE KATTINTVA A SOROK NAGYOBB MÉRETBEN IS ELOLVASHATÓAK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik