Sportlövészet: Péni István az utolsó válogatóra hagyta a kvótaszerzést

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2018.01.19. 13:58
null
Péni István magabiztosan nyerte az első válogatót (Fotó: Nemzeti Sport)
Hétvégén zárul a sportlövők Európa-bajnoki válogatósorozata. Többen már korábban biztossá tették csapattagságukat – Péni István ezt az utolsó fordulóra hagyta.

 

 

Hétvégén a Budapest Bajnoksággal fejeződik be a sportlövők háromállomásos Európa-bajnoki válogatósorozata – a széria két legjobb alapverseny-eredménye alapján áll össze a szakáganként háromtagú magyar csapat a februári, győri 10 méteres kontinenstornára.

Két forduló után a női légpisztolyosoknál és légpuskásoknál is kiemelkedett egy hármas a mezőnyből: a pisztolyosoknál a Major Veronika, Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta trió jelentős eséllyel pályázik az Eb-tagságra, a felnőttrangsorban negyedik Nemes Adriennek extra teljesítményt kellene nyújtania a hétvégén ahhoz, hogy elcsípje a győri indulást. Légpuskában várhatóan Hanák Gabriella, Szijj Katinka és Dalmati Nóra indulhat; meglepetésre kiszorulhat viszont a válogatottból a riói olimpikon, 2014-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerző Miskolczi Julianna.

„Dalmati Nóra hosszú idő után vívhatja ki újra az Európa-bajnoki indulás jogát. Az elmúlt években mindig nagyon közel volt a csapatba kerüléshez, abban, hogy idén megvalósuljon, munka mellett rengeteget fektetett” – mondta Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A férfi légpisztolyosoknál semmit nem lehet biztosra venni két verseny után, öten harcolnak az Eb-indulásért. Légpuskában pedig a jelenlegi állás csalóka: Sidi Péter és Somogyi Péter az előző két viadalon nagy lépést tett a kerettagságért, Péni István azonban eddig csak egy versenyen állt lőállásba (a válogatási szabályok szerint a lövőknek két válogatón kötelező elindulniuk), így számára a hétvégi fordulónak jelentős tétje van.

„A válogatósorozatban két versenyző lőtt kiemelkedően, egyikük Péni István, aki magabiztosan, magas eredménnyel nyerte az első versenyt, ezt várom tőle a záró fordulóban is – jegyezte meg az esélyekről Győrik Csaba. – A másik kimagasló teljesítmény Major Veronikáé, aki a második viadalon saját országos csúcsát javította meg, eredménye a férfimezőnyben is biztosan Eb-döntőt érne… A többi versenyző teljesítményének azonban jelentősen javulnia kell.”

Szombaton a puskások, vasárnap a pisztolyosok versenyét rendezik meg a Mexikói úti lőtéren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik