Cosimo Inguscio, Marco Rossi „örökös” segítője nyilatkozott lapunknak a Szlovákia elleni közelgő Eb-selejtező kapcsán. Az olasz szakember hét és fél éve érkezett Magyarországra, és most bevallotta, fogalma sem volt, hogyan fogadják majd a magyarok. Inkább arra számított, hogy nehéz lesz megtalálni a közös hangot, ehhez képest jóformán az első naptól kezdve azt érzi, hogy megbecsülik. Szóba került az is, mikor Rossi eltiltása miatt első számú vezetőként irányította a válogatottat.

Alapos verést kapott saját közönsége előtt, Nagyszombatban Európa-bajnoki selejtezőn a szlovák labdarúgó-válogatott. Az együttes kapusa, Martin Dúbravka a négy kapott gólt ellenére is elfogadható teljesítményt nyújtott, de ez a legkevésbé sem vigasztalja a Newcastle légiósát. A 30 éves játékos elmondta, megnézték a montenegrói–magyar felkészülési meccset, de szerinte annak a hétfői budapesti mérkőzés szempontjából nincs jelentősége. Hogy elégedett lenne-e egy döntetlennel, azt is elárulta a kapuvédő.

Monzában készített exkluzív interjút Didier Drogbával munkatársunk. Az elefántcsontparti futball-legenda a Nemzetközi Automobil-szövetség meghívására érkezett az F1-es Olasz Nagydíjra. A Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon hiányzik neki a futball, és ez így marad egész hátralévő életében. Ám a pályafutása véget ért, muszáj volt új fejezetet nyitnia, s arról is beszélt, ebbe belefér-e az is, hogy szülőhazája labdarúgó-szövetségének elnöke legyen.

Junior-mellékletünkben foglalkozunk a belga székhelyű Double Pass cég legújabb, a hazai futballakadémiák és utánpótlás-nevelő műhelyekről készített jelentésével. Az anyag a szakmai helyzetelemzés mellett számos, a fejlődés érdekében megfogalmazott ajánlást is tartalmaz. A cég klaszterekbe sorolta a górcső alá vett akadémiákat. Cikkünkből kiderül, hol dolgoznak a legjobban, de az is, melyek azok a centrumok, ahol a munka színvonala alapján nem érik el az akadémiai minősítést.