Ahogy a két héttel ezelőtti, magyarországi első meccsen, úgy ezúttal is mindkét oldalon csak hazai versenyzők alkották a két együttest, azaz a budaörsieknél Pergel Szandra, Fazekas Mária és Lovas Petra, a házigazdáknál pedig három orosz pingpongos lépett asztalhoz. A Kazany kínai légiósa most sem játszott.

Az viszont nagy változást jelentett, hogy amíg Budaörsön – ahol 3:2-re győztek Pergelék – szinte minden meccs ötszettes csatában dőlt csak el, addig most mind a négy összecsapás „sima” volt, 3:0-ra végződött. Pergel bizonyult a vezérnek, két mérkőzést is nyert, rajta kívül Lovas nyert még.

A háromszoros magyar bajnok budaörsi csapat az UCAM Cartagena TM–TMK-TAGMET Taganrog spanyol–orosz párharc továbbjutójával küzd majd meg a legjobb négy között.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy történetünk során először elődöntőt játszhatunk az ETTU-kupában, minden dicséret jár a lányoknak – nyilatkozott az MTI-nek Somlyó Gergely klubelnök. – Annak is nagyon örülök, hogy mindkét oldalon csak hazai játékosok szerepeltek, ez is bizonyítja, hogy ha légiósok nélküli ellenféllel vesszük fel a harcot, akkor sokáig eljuthatunk."

Hozzátette: büszkék rá, hogy sikeresen képviselik a magyar asztaliteniszt, a mostani szezonban ugyanis csak a budaörsi együttes indult klubszinten a nemzetközi porondon.

ASZTALITENISZ
Női ETTU-kupa, negyeddöntő, visszavágó
TTC Kazany (orosz)–SH-ITB Budaörsi 2i SC 1:3

Antonyina Szaveljeva–Fazekas Mária 3:0 (8, 8, 11)
Anna Blazsko–Pergel Szandra 0:3 (–10, –8, –9)
Jekatyerina Ohotnyikova–Lovas Petra 0:3 (–9, –5, –8)
Szaveljeva–Pergel 0:3 (–7, –3, –10)
Továbbjutott: a Budaörs, kettős győzelemmel, 6:3-as összesítéssel.