Rögbi: fontos győzelmet aratott a magyar válogatott

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 19:32
null
Fontos győzelmet arattak a mieink (Fotó: Földi D. Attila)
A magyar rögbiválogatott fontos győzelmet aratott a norvég csapat ellen az Európai Nemzetek Kupája-sorozat második konferenciájának Északi csoportjában.

 

A kezdeményezést rögtön magához ragadó magyar válogatott már a 2. percben célt szerzett: a bal oldalon egy bedobás után a mieink egyszerűen betoltak egy csomagot. Lendületünk a folytatásban sem hagyott alább, teljesen beszorítottuk a célterületük elé az ellenfelet. A norvégok tíz percig emberhátrányba is kerültek, a magyarok így a szünetre tetemes előnyre tettek szert (32–0).

A fordulás után tíz percig ott folytattuk, ahol az első félidőben abbahagytuk. Újabb két célunkkal lett még nagyobb a különbség. Azt követően viszont fordult a kocka. Érkeztek a cseréink, a magyar válogatott játéka akadozóvá vált. Ezzel párhuzamosan Róth Bence egy félpályánál történt kakaskodás miatt tíz percre kivált a játékból. A norvégok érezték, hogy lehet keresnivalójuk, és a fáradó házigazdát beszorították saját térfelére. Védekezni kényszerültünk, képtelenek voltunk támadást vezetni. A hajrá előtt az ellenfél megérdemelten szépített, de a lefújásig többet már nem engedtünk a vendégeknek.

Így az esztergomi összecsapáson a házigazda magyar válogatott magabiztosan, 42–7-re múlta felül riválisát, ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy csoportgyőztesként egy szinttel feljebb, az első konferenciában folytathassa.

Amennyiben az együttes május hatodikán, Helsinkiben a finnek ellen is győzni tud, nemcsak a feljutás lesz meg, hanem ezzel párhuzamosan a válogatott tovább játszhat a világbajnoki selejtezősorozatban.

EURÓPAI NEMZETEK KUPÁJA-SOROZAT

KETTES KONFERENCIA, ÉSZAKI CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 42–7 (32–0)

MAGYARORSZÁG: Szabó Tamás, Máthé Zoltán, Pocskai Szabolcs, Szalai Mátyás, Drabbant Dávid, Zair Andrew, Gyurcsik Mózes, Róth Bence, Czakó Attila, Sacase Martin, Katona Jonatán, Jung Szilárd, Stiglmayer Márk, Kiss Kornél, Collet Gergő. Cserék: Zelenka Viktor, Fehér Attila, Márki Roland, Ágotai Ákos, Valloo Nicolas, Almási Bence, Antal Benjamin, Révfalusi Bálint. Szövetségi kapitány: Richie Williams
A magyar pontszerzők
Cél: Katona Jonathán 3, Zair Andrew, Szalai Mátyás, Stiglmayer Márk, Collet Gergő
Jutalomrúgás: Sacase Martin 2
Büntető: Sacase Martin

Az állás: 1. Magyarország 14 pont – 3 mérkőzés (120–25), 2. Dánia 10 – 3 m. (86–30), 3. Finnország 5 – 3 m. (87–107), 4. Norvégia 4 – 3 m. (55–93), 5. Észtország 0 – 2 m. (11–104)

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI A 2016–2017-ES SOROZATBAN
2016. október 1. ÉsztországMagyarország
553 (027)
2016. október 8. MagyarországDánia 25–13 (20–3)
2017. április 22.MagyarországNorvégia
42–7 (32–0)
2017. május 6. FinnországMagyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik