WTCR: Girolami nyitott az élen; Tassi a 3., Michelisz a 7. lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 18:02
Néstor Girolami volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjének első szabadedzésén. A Honda argentin versenyzője mögött csapattársa, Esteban Guerrieri végzett, de erősen kezdtek a hazai pilóták is: Tassi Attila a harmadik, Michelisz Norbert pedig a hetedik pozícióban zárta az első tréninget a Hungaroringen.
Tassi Attila jól kezdett a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Tassi Attila jól kezdett a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Második állomásához érkezett a WTCR 2019-es idénye, a helyszín pedig Magyarország és a Hungaroring, a mezőnyben három magyar pilótával – Michelisz Norberttel, Tassi Attilával és a Zengő Motorsport színeiben szabadkártyásként induló Tenke Tamással.

A program az első szabadedzéssel vette kezdetét Mogyoródon, melyet igencsak erősen kezdett Michelisz, az első negyedóra végén a Hyundai versenyzője állt az élen. Tette mindezt úgy, hogy az esélykiegyenlítésre szolgáló BoP-rendszer ismét nem a Hyundainak kedvez.

Az állás megint rettentő szorosan alakult – Michelisz előnye csupán 4 ezredmásodperc volt Esteban Guerrierivel szemben, azonban később sikerült ezt egy tizedmásodperc fölé növelni. Néhány perccel később változás történt az élen, de továbbra is a magyar zászló szerepelt az aktuális leggyorsabb neve mellett, hiszen Tassi vette át a vezetést, ráadásul közel három tizedmásodpercet faragott Michelisz idején.

Később Aurélien Panis, Tom Coronel és Jean-Karl Vernay is meg tudta előzni a köridőket tekintve Micheliszt, ám Tassi idejétől mindhárman jelentősen elmaradtak. A WTCR-mezőny legfiatalabb tagjának számító 19 éves Honda-pilóta szinte az edzés legvégéig az első helyen állt, végül viszont meg kellett elégednie a harmadikkal, ugyanis a Honda argentin versenyzői nagyon begyorsultak az utolsó percekben.

Néstor Girolami 1:53.919-es körével végzett az élen a nyitó edzésen, a második Guerrieri lett 0.124 másodperces hátránnyal. Michelisz a hetedik helyen nyitott a Hungaroringen, Tenke az utolsó, 27. pozícióban zárta az első WTCR-es szabadedzését.

Folytatás szombaton a második szabadedzéssel, amely 9.45-kor kezdődik. Utána egy időmérőt és egy versenyt rendeznek ezen a napon.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 1. SZABADEDZÉS

1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
3. Tassi Attila (magyar, Honda)
4. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
5. Aurélien Panis (francia, Cupra)
6. Tom Coronel (holland, Cupra)
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
27. Tenke Tamás (magyar, Cupra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik