MotoGP: Espargaró dühös, Ciabatti szerint őt kellett volna büntetni

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 22:49
null
Pol Espargaró keményen nyilatkozott, kérdés, hogy igaza van-e (Fotó: motogp.com)
Minden futam külön történet – ahogy mondja sokszor Andrea Dovizioso, és a mai Cseh Nagydíj sem volt kivétel. Brad Binder győzelme mennybe repítette a KTM-et, de van valaki, aki nagyon dühösen és csalódottan hagyta ott vasárnap este Brnót, épp a dél-afrikai csapattársa, Pol Espargaró.

„Nagyon igazságtalan, ami ma történt, de persze, ilyen a versenyzés” – kezdte Pol Espargaró, aki a futam 10. körében bukott, miután kisodródott az 1-es kanyarban, majd összeért a belül érkező Johann Zarcóval.

„Nem tudtam ma megmutatni, hogy mire lehettem volna képes, és nem tudtam megszerezni az első győzelmet a KTM-nek. Persze örülök Bradnek, megérdemelte, jó srác, és végül is az elmúlt négy évem munkája megtérült, de nagyon csalódott vagyok, mert ma meglehetett volna, és valaki elvette tőlünk a lehetőséget, ahogy tegnap is az időmérőn.”

„Az ütközés? Ahogy láthattátok is, a motorom döntve volt, ő pedig nem akarta elkerülni az ütközést, pedig megtehette volna, helyett viszont gázt adott, és kilökött az ívemről. A hosszú körös büntetés, amit kapott, ezen a pályán egy vicc, hiszen még így is dobogóra tudott állni. Még mindig nagyon a hatása alatt vagyok, jobb, ha most nem mondok többet” – tette hozzá a KTM-es.

Card

Természetesen sokan másképp látták a történteket, például a Ducati Corse sportigazgatója, Paolo Ciabatti is, aki már a futam során reklamált az IRTA munkatársainál.

„Véleményünk szerint teljesen rossz döntést hozott a versenyirányítás” – kezdte Ciabatti Zarco hosszú körös büntetése kapcsán.

„Pol hibázott, és tudta, hogy Zarco közvetlen mögötte volt, hisz táblázták is neki. Ha egy versenyző kisodródik, és visszajön az ideális ívre, akkor figyelnie kell a másikra. Őt kellett volna megbüntetni, mert egyébként Johann második is lehetett volna.”

Hogy mit gondol Zarco az esetről, és hogyan nyilatkozott a többi dobogós, kiderül kollégánk videójából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik