A 20 éves ecuadori születésű autóversenyzőt a szigetországban egy speciális orvosi csapat kezeli majd a továbbiakban, változatlanul az intenzív osztályon – olvasható a pilóta internetes oldalán.

Correa vasárnap négyórás műtéten esett át, amely mindkét törött lábát érintette. A versenyző és szülei köszönetet mondtak a liege-i kórház orvosi csapatának és dolgozóinak az operációért, valamint az elmúlt napokban elvégzett kezelésért.

A 22 éves Hubert a szombati F2-es futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de olyan súlyos sérülései voltak, hogy nem tudták megmenteni az életét.

A baleset után a futamot leállították és később sem folytatták, majd a vasárnapi F2-es versenyt is törölték. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a helyi ügyészség is hivatalos vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek tisztázására.

A vasárnapi Formula–1-es Belga Nagydíj rajtja előtt egyperces csenddel emlékeztek meg Hubert-ről. Az F1-es futamot a monacói Charles Leclerc nyerte meg a Ferrarival, és győzelmét gyermekkori barátja emlékének ajánlotta.