Ijesztő jelenet: Ryan Newman repülő autóját telibe találta Corey LaJoie száguldó kocsija (Fotó: Getty Images)

A Daytona 500 utolsó körében a NASCAR fő sorozatának 2002 óta állandó szereplőjeként versenyző Newman állt az élen, és közel került hozzá, hogy 2008 után ismét diadalmaskodjon a legendás viadalon. Ám a mögötte haladó Ryan Blaney 300 kilométer per óra fölötti sebességnél nekikoccant, amitől Newman kék-fehér Ford Mustangja előbb a falnak csapódott, majd a levegőbe emelkedett.

Fejtetőre állva csapódott vissza a pálya fölé, amikor Corey LaJoie telibe találta. Miközben Danny Hamlin nyert Blaney előtt, Newman Fordja fejtetőre zuhanva, az aszfalton szikrákat hányva, a 9. helyen sodródott be a célba. 

Az autót fekete kordonokkal vették körül, 15 percig tartott, mire kiszabadították Newmant a roncsból, majd további majdnem két órát kellett várni arra, hogy a szervezők hírt adjanak Newman állapotáról. 

Kiderült: a 42 éves versenyző állapota súlyos, de nem életveszélyes. Az orvosok későbbre ígértek bővebb információt Newman állapotáról.

A Daytona 500-on legutóbb 2001-ben történt halálos baleset, Dale Earnhardt szintén az utolsó körben elszenvedett balesetben vesztette életét.