Cselgáncs Eb: Pupp negyeddöntős, Pongrácz a vigaszágra került

Vágólapra másolva!
2024.04.25. 13:55
Pupp Réka győzött, és a negyeddöntőbe jutott (Fotó: Dömötör Csaba)
Pupp Réka első győzelmével bejutott a negyeddöntőbe, Pongrácz Bence pedig a vigaszágra került a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság nyitó napján, csütörtökön.

A nemzetközi szövetség eredményközlője alapján az 52 kilóban olimpiai kvótás helyen álló, 2021-ben Eb-harmadik Pupp harmadik kiemeltként erőnyerő volt az Eb-n, és a 16 között kezdte meg a szereplését, a szerb Nikolina Nisavics ellen. A tokiói olimpián és a tavalyi kontinenstornán is ötödik magyar a harmadik percben egy csípődobásra vazaarit kapott, majd nem sokkal később leszorította riválisát, és az újabb vazaari már ippont ért.

A 66 kilós Pongrácz a negyeddöntőben vazaarival kikapott a török Muhammed Demireltől, így a VSD 24 éves versenyzője a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését. A magyar versenyző az első fordulóban a horvát Nikola Zorotoviccsal akaszkodott össze, és két vazaarival nyert, míg a második körben a szerb Sztrahinja Buncsiccsal találkozott, és mindössze egy perc után továbbjutott.

Az 52 kilós Gyertyás Róza a nyolcaddöntőben a horvát Ana Viktorija Puljizzal találkozott, aki 40 másodperccel az alapidő vége előtt egy hátsó gáncsra vazaarit kapott, majd leszorítással folytatta az akciót, és az újabb vazaari már ippont ért. Ezzel a koroncói dzsúdós számára – aki februárban bronzérmes volt a bakui Grand Slamen – véget ért a kontinenstorna.

Gyertyás első ellenfele egyébként Maria Siderot volt a tornán. A négy perc nem hozott értékelt akciót, a hosszabbításból pedig 19 másodperc telt el, amikor a portugált szabálytalan fogásért leléptették.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik