A Wizz Air szállítja a magyar csapat tagjait a párizsi játékokra

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 13:40
A Wizz Airrel utazik a magyar csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
A légitársaság célja, hogy a legjobb utazási körülmények megteremtésével járuljon hozzá sportolóink kényelméhez, sikereihez az idei olimpián.

Közös sajtótájékoztatót tartott szerdán a Wizz Air és a Magyar Olimpiai Bizottság. Az esemény meghívójából már megtudhattuk, a légitársaság és a MOB együttműködési megállapodásának bejelentése lesz a terítéken.

A Larus étteremben megrendezett eseményen elsőként Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója kapott szót, aki először a 2004 júniusa óta aktív légitársasággal kapcsolatos általános adatokat osztott meg a hallgatósággal. Közölte, ami már ismert volt, hogy a magyar csapatot és a szurkolókat a Wizz Air szállítja Budapestről és Debrecenből a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Váradi elárulta, a Wizz Air biztosítja majd a magyar csapat, a versenyzők és a sportvezetők szállítását a párizsi olimpiára is, azon belül az Orly repülőtérre, méghozzá a flotta legújabb gépeivel. A cég nagyon büszke erre, fontos neki, hogy a legjobb körülmények megteremtésével járuljon hozzá a honi sportolók kényelméhez, sikereihez. A társaság igyekszik maximális rugalmasságot biztosítani, hogy mindenki akkor utazzon ki, amikor mennie kell, illetve akkor jöjjön vissza, amikor annak ideje van. Az „aranygép” igazán látványos lesz a játékok végén, külsejéből is észre lehet majd venni, hogy a legeredményesebb magyar sportolók tartózkodnak a fedélzetén.

A MOB részéről Gyulay Zsolt elnök mondott beszédet, aki elsőként gratulált a 3x3-as leány jégkorong-válogatottnak, amely ifjúsági olimpiát nyert Kangvonban. Amikor elkezdett tárgyalni különböző légitársaságokkal, a versenyzők szempontját, a költséghatékonyságot és a rugalmasságot tartotta szem előtt a MOB, s Gyulay Zsolt szerint messze a Wizz Air ajánlata volt a legkedvezőbb, és örül neki, hogy magyar kötődésű légitársasággal tudott szerződni a szervezet.

A kvótákkal kapcsolatban az elnök hangsúlyozta, időarányosan jól állunk, a női vízilabda-válogatott alaposan megnövelte a magyar csapat létszámát. Hogy megközelítsük a 200-as számot, ahhoz férfi és női kézilabda-válogatottunk tehet sokat márciusban és áprilisban.

Harmadikként Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára szólalt fel, aki elmondta, a legfontosabb, hogy a sportolók csak arra koncentráljanak, hogy kihozzák magukból teljesítményük maximumát. A mostani megállapodás is az ő komfortérzetüket javítja – meg persze az is, ami ugyancsak fontos volt a sportirányításnak, hogy minél több kvalifikációs eseményt hozzon hazánkba.

Váradi József jelképesen átadta a magyar csapatnak a Budapest–Párizs járat beszállókártyáját, aztán Váradi és Gyulay Zsolt hivatalosan is aláírta a Wizzair és a Magyar Olimpiai Bizottság között létrejött szerződést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik