Sportrádió: Ez már a hab a tortán – Berecz Zsombor az Év Sportolója Gáláról

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.01. 18:05
null
Berecz Zsombor és az SSL Team Hungary is a jelöltek között az Év csapata kategóriában
Százhét világbajnoki érem hajókban, a legtöbb olimpiai érmes egyszerre egy helyen és 56 nemzet közül a végén a történelmi első csapat-világbajnoki aranyérmes: Magyarország, az SSL Team Hungary. Berecz Zsombor, akit társai csak Gladiátornak hívnak, a Sportrádiónak adott exkluzív interjút, hogy hogyan is varázsoltak, és mit jelent nekik az Év legjobb csapatai között benne lenni.

 

Az SSL Team Hungaryt győzelemre vezető Berecz Zsombor Suba Katának adott interjújában elmondta, hogyan fogadták Magyarország világbajnoki címét. „Sportszerű volt, a legjobb vitorlázók ott voltak. Nem nagyon esett szó rólunk – ami, hozzáteszem, nekem kimondottan tetszik. Mikor jöttünk be a kikötőbe, a második, a harmadik és a negyedik hajó már ki volt kötve és mindenki a hajó orránál állt és tapsolt nekünk. Eléggé megtisztelő érzés volt.”

„Kerestünk neveket, a rendezők dobtak fel különböző neveket. A Sámánok jött fel, akik a magyar történelemben a táltosok voltak. A sámánoknak az az üzenete, hogy van átjárás a pokol és a mennyország között. A csapat ezzel tudott azonosulni, mert nagyon nehéz és nagyon gyönyörű pillanatokat éltünk meg együtt” – mesélte el Berecz a névválasztás kapcsán.

Berecz elmondta, hogy nem élt át még ilyen eufóriát, mint most ezen a csapat-világbajnokságon. „Ez olyan, amit nem is nagyon tudok leírni, ez kialakít a tagok között egy olyan köteléket, ami korábban elképzelhetetlen volt.”

Berecz Zsombor és az SSL Team Hungary teljesítményét országszerte elismerik, amit jól jelez, hogy a vitorlázók bekerültek az Év Sportolója Gálán az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenyeiben) döntősei közé. „Ez már a hab a tortán. Már az nagy szó, hogy a vitorlázást eljuttattuk idáig. A három jelölt közül a saját sportágán belül mindenki ugyanannyira megérdemli a díjat, mint a másik” – vélekedett Berecz.

A Sportrádióban keddtől minden nap tematikus műsor lesz 20 órától az Év Sportolója Gáláról, a reggeli műsorban is rendre szóba kerül a január 8-i gála, a vasárnapi Hazafutás pedig a napi események mellett erre épül majd.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik