Öttusa: mégis elutazott a csapattal Kairóba Gáll András

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.21. 16:23
Gáll András elment Kairóba (Fotó: Földi Imre, archív)
Mégis elutazott vasárnap Egyiptomba, az első válogatóversenyre az öttusázók egy csoportjával Gáll András.

Martinek János szövetségi kapitány pénteken az MTI-t még arról tájékoztatta, hogy Gáll András lázas beteg, influenzás, emiatt nem tarthat a társaival az olimpiai kvalifikációhoz ranglistapontokat adó viadalra, de azóta már jobban van és saját felelősségére mégis útra kelt, tekintettel arra, hogy a szerdán kezdődő versenyéig még jobb állapotba kerülhet.

Az egyiptomi versenyen Simon Sarolta, Réti Kamilla, Erdős Rita, Alekszejev Tamara, Marosi Ádám, Tamás József, Kardos Bence és Gáll vesz részt a magyar színek képviseletében. A szövetségi kapitány elmondása szerint a férfiak esetében „feleződik” a mezőny, a négy mostani induló közül csak ketten folytathatják majd a küzdelmet a világversenyeken való részvételért.

A következő viadal a február 8-án kezdődő nyílt fedett pályás országos bajnokság lesz, amelyen Gáll András tavaly 19 évesen győzni tudott, és a legfiatalabb magyar bajnok lett a sportágban.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világkupa-sorozat március elején kezdődik, Kairóban. Áprilisban Ankarában, illetve Budapesten, májusban Szófiában rendeznek egy-egy fordulót, és abban a hónapban lesz a vk-döntő is, ugyancsak Ankarában. A világbajnokságra – melyen három ötkarikás kvótáért lehet majd küzdeni a férfiaknál és a nőknél is – június közepén kerül sor a kínai Csengcsouban, az olimpia előtt pedig, július második hetében Budapesten rendezik az Európa-bajnokságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik