Major Veronika bronzérmes lett sportpisztolyban Kairóban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 12:15
Major Veronika bronzot nyert (Fotó: Földi Imre, archív)
Major Veronika sportpisztolyban bronzérmet nyert hétfőn a sportlövők kairói világkupaversenyén.

A keszthelyiek klasszis sportolója – aki pénteken légpisztolyban hatodik lett – a 25 méteres szám 30+30 lövéses alapversenyének első felében, az úgynevezett pontlövészetben nem remekelt, 286 kört ért el, a rapid szakaszt aztán parádésan, 297 körrel zárta, így 583 körrel a hatodik helyen jutott be a nyolcas döntőben.

A fináléban a szakág legjobbjai küzdöttek meg egymással, Major Veronika mellett többek között a világbajnok német Doreen Vennekamp és a riói olimpiai bajnok görög Ana Korakaki is bekerült a legjobb nyolc közé.

A döntőben – melyben ötös sorozatokat kellett lőni és a 10.2 körösnél erősebb lövések értek pontot – Major Veronika nem kezdett igazán jól, 15 és 20 lövés után is a hatodik helyen állt, a folytatásban viszont alig hibázott és folyamatosan lépett előre. Végül 45 lövés után búcsúzott úgy, hogy 33 találatánál Vennekamp és Korakaki is csupán eggyel állt jobban. A versenyt a német pisztolyos nyerte meg.

„A vasárnapi ponteredményem ellenére magabiztosan keltem, és tudtam, hogy képes vagyok arra, hogy a döntőbe kerüljek – idézte a magyar szövetség hírlevele Major Veronikát. – A döntő is izgalmasan alakult, sorozatról sorozatra léptem előre. Az utolsó öt lövésemből mindegyik találat volt, erre külön büszke vagyok. Nagyon örülök, hogy légpisztollyal is a nyolcban végeztem. A győri Európa-bajnokság előtt különösen fontosnak tartom a döntő gyakorlását, amire itt remek lehetőségem nyílt.”

A szám másik magyarja, Fábián Sára Ráhel az alapversenyt 577 körrel zárta, amivel a 21. helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik