ISSF: a puskás Pekler Zalán harmadik lett az év sportolója választáson

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 13:02
A négyszeres Európai Játékok-aranyérmes Pekler Zalán a harmadik helyen végzett a férfiak között a Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) év sportolója választásán, míg a nőknél Major Veronika tizedik lett.

Az ISSF honlapja szerint az öt év szünet után újra kiírt voksoláson a férfiaknál a franciák klasszis gyorstüzelő pisztolyosa, Clement Bessaguet nyert, aki tavaly a baki világbajnokságon ezüst-, a lengyelországi EJ-n pedig aranyérmet szerzett. A második helyen a légpuskában vb-harmadik, összetett puskában pedig EJ-második cseh Jirí Privratsky végzett.

Pekler Zalánnak kiemelkedően sikerült a múlt éve, az Európai Játékokon légpuskával vegyes csapatban és férfi csapatban, valamint a kisöbű szabadpuska összetett számban egyéniben – éppen Privratsky előtt – és a férfi csapatban is diadalmaskodott. Légpuskával két világkupaversenyt és vk-döntőt is nyert. Lengyelországban az egyéni összetett elsőségével ráadásul az olimpiai kvótát is megszerezte.

A nőknél a német pisztolyos, Doreen Vennekamp lett az év sportolója, aki döntős világcsúcs-beállítással diadalmaskodott sportpisztolyban a baki vb-n. A voksolás tizedik helyén végző Major Veronika elsősorban világkupa-viadalokon remekelt az előző évben: Kairóban mindkét egyéni számot, Rióban pedig a sportpisztolyt nyerte meg. A légfegyveres Eb-n hatodik, az Európai Játékokon 25 méteren ötödik lett egyéniben. Az előbbi viadalon a női csapattal bronzérmet szerzett, míg a világbajnokságon szintén tíz méteren lett ezüstérmes a csapattal.

A választáson a sportolói bizottság, valamint az edzőbizottság, illetve az ISSF-média tagjai voksoltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik