Asztalitenisz: Ecseki és alkalmi brazil társa megizzasztotta az esélyesebb kínai párt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 20:15
null
Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám több biztató jelet is látott Dohában (Fotó: WTT)
A dohai WTT-verseny nyolcaddöntőjében az Ecseki Nándor, Vitor Ishiy alkalmi társulás a vártnál jóval nagyobb küzdelemre kényszerítette a kínai Jüan Li-cen, Liang Csing-kun duót, ám az ázsiaiak öt játszmában így is nyerni tudtak.

 

A WTT-sorozat dohai contender versenyén a főtáblás küzdelmek első napján két magyar érdekeltségű páros volt versenyben, mindketten a nyolcaddöntőben álltak asztalhoz. Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk még délelőtt három játszmában szenvedett vereséget a jelen legjobb egységétől, a kétszeres világbajnok kínai Vang Csü-csin, Szun Jing-sa kettőstől. Az esti programban az Ecseki Nándor, Vitor Ishiy magyar, brazil férfi páros állt asztalhoz, s ők sem várták túl jó eséllyel a mérkőzést, ugyanis a túloldalon a kínai Jüan Li-cen, Ling Csing-kun duó állt.

Ebben a sportágban ajánlólevélnek bőségesen elég, hogy valaki kínai, ám tegyük hozzá, esetükben valóban kiemelkedő kettősről van szó: Jüan Li-cen – igaz másik honfitársa, Hszian Peng oldalán – néhány napja megnyerte a WTT-sorozat 2023-as döntőjét, Liang Csing-kunról pedig legyen elég annyi, hogy a világranglistán a 4. helyen áll. Ezzel szemben az Ecseki, Ishiy kooperáció alkalmi társulás; mivel egyiküknek sem volt párospartnere, így Dohában összeálltak, mégpedig különösebb „előélet” nélkül, korábban nem szerepeltek egymás oldalán.

Ehhez képest kifejezetten elégedettek lehetnek, hiszen „csak” 3:2-re kaptak ki: az első játszmában meglepték az ázsiaiakat, akik a folytatásban már jobban figyeltek, ám a negyedik szettet ismét sikerült elcsípnie a magyar, brazil duónak, vagyis kijelenthető, Ecseki és Ishiy a maximumot hozta ki a nyolcaddöntőből.

„Az Ecseki, Madarász vegyes párosunk végig jól játszott – értékelte a mieink szereplését Lindner Ádám, a férfiválogatott szövetségi kapitánya. – Ecsekiék az első meccsükön, az Afrika-bajnok egyiptomi pár elleni összecsapás második játszmájának végétől elkapták a fonalat, sokszor kiemelkedő teljesítményt nyújtva jutottak tovább, akárcsak a következő körben a svéd kettőssel szemben. A kínaiak elleni nyolcaddöntőben az első két szett biztató volt, kár, hogy mindkét játszmában rosszul kezdtek és onnan kellett visszakapaszkodniuk. Egyesben Madarász Dóra és Póta Georgina is éles meccset veszített el szoros küzdelemben, kis szerencsével mindketten továbbjuthattak volna.”

A mieink ezzel befejezték szereplésüket a dohai star contender versenyen, ám a folytatásra nem kell sokat várni, vasárnaptól ugyanis szintén Dohában, egy szinttel alacsonyabb, azaz contender besorolású tornán áll asztalhoz Ecseki Nándor, Madarász Dóra, Póta Georgina és Dari Helga.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, DOHA
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő

Jüan Li-cen, Liang Csing-kun (kínai)–Ecseki, Ishiy (magyar, brazil) 3:2 (–4, 5, 7, –8, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik