Asztalitenisz: a férfiak Kuba, a nők Spanyolország ellen kezdenek a vb-n

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 19:02
Első számú férfijátékosunk, Majoros Bence reményeink szerint az őszi malmői Eb-hez hasonlóan a dél-koreai vb-n is a csapat húzóembere lesz (Fotó: WTT)
Nyilvánosságra hozták a csapat-világbajnokság csoportkörének részletes programját. Ezek alapján férfiválogatottunk Kuba, a nők pedig Spanyolország ellen vívják első meccsüket a dél-koreai Puszanban, s miként az a korábban elkészített sorsolásnál eldőlt, mindkét együttesünk megmérkőzik Kínával is.

 

Alig több mint két hét múlva, február 16-án kezdődik a csapat-világbajnokság, amelynek a dél-koreai Puszan ad otthont. Tekintve, hogy olimpiai kvalifikációs vb-ről van szó – a férfiaknál és a nőknél is a első nyolc helyezett szerez indulási jogot a párizsi ötkarikás játékokra –, a tét még a szokottnál is nagyobb. A szervezők a csoportbeosztást már korábban elkészítették, mostanra pedig a csapatok programja is nyilvánosságra került. Ezek alapján a Lindner Ádám vezette férfiválogatottunk a legkönnyebbnek ígérkező ellenfél, Kuba ellen kezd, utána viszont már nem lesz „olcsó” meccs, pláne, hogy a címvédő Kína is a csoportellenfelek között van. A Pink Márk szövetségi kapitány irányításával készülő női csapatunk az elején kapott némi plusz időt a hangolásra, ugyanis szabadnappal kezd, azt követően viszont jön a mély víz, a spanyolok elleni nehéznek ígérkező találkozón mutatkoznak be Madarász Dóráék, és persze Fortuna jóvoltából a későbbiekben nekik is meg kell mérkőzniük Kínával.

A csoportok győztesei egyenes ágon jutnak be a nyolcaddöntőbe – ezt a helyet minden bizonnyal a férfiaknál és a nőknél is elviszik a kínaiak – a másodikok és a harmadikok pedig rájátszáskört vívnak a legjobb 16 közé jutásért.

CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
A magyar válogatottak programja a csoportkörben (magyar idő szerint)
Férfiak
Február 16., 2.00: Magyarország–Kuba
Február 17., 9.00: Magyarország–Horvátország
Február 18., 2.00: Magyarország–Kína
Február 19.: szabadnap
Február 20., 12.00: Magyarország–Belgium
Nők
Február 16.: szabadnap
Február 17., 9.00: Magyarország–Spanyolország
Február 18., 9.00: Magyarország–India
Február 19., 5.00: Magyarország–Kína
Február 20., 9.00: Magyarország–Üzbegisztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik