Csupasport: két célja van a Mr. Olympia legfiatalabb magyar női versenyzőjének

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.01. 14:05
null
Molnár Zsófia (Fotó: Fotók: Pro Fitness Photos)
Címkék
Molnár Zsófia kétszer is sporttörténelmet írt. Először akkor, amikor egymás után háromszor kvalifikált a Mr. Olympiára, majd amikor ugyanebben az évben a legfiatalabb magyar női versenyzőként indult a világ legrangosabb testépítő versenyén.         

– A szakma, a rajongók és még a vetélytársai is elismerően tapsoltak a sikerei láttán. Milyen érzés volt ott állni Orlandóban, a világ legkiválóbb testépítői között?
Fantasztikus élmény volt, nem tudnám összehasonlítani más versenyekkel, hiszen ez egy egészen egyedülálló alkalom volt, ahol minden versenyző bajnokként állt színpadra – válaszolta a Csupasportnak Molnár Zsófia. – Ugyanis a kvalifikációs követelmény alapján csak azok kerülhetnek be ebbe a mezőnybe, akik profi versenyt nyernek, ami már önmagában is óriási teljesítmény. Negyvenkilencen voltunk a színpadon, ami azt jelenti, hogy negyvenkilenc indulóból mindenki tökéletes formában volt, és gyakorlatilag alig látható, hajszálvékony különbségek alapján hozta meg a döntését a zsűri. Érdekesség, hogy a Bikini Olympia csak az első tizenöt versenyzőt emeli ki, minden mögöttük lévő versenyző a tizenhatodik helyet kapja, köztük voltam én is.

A teljes interjú – amelyben Molnár Zsófia a céljairól, a diplomázásról és a jövő évi kvalifikációról is beszél – a csupasport.hu-n olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik