Az Év Sportolója Gála: Majorová és Klein is díszvendég lesz – még 10 nap

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 09:17
null
A díszvendégek sorát gazdagítja Timea Majorová és Abraham Klein is (Getty Images, NS-montázs)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Javier Sotomayor olimpiai bajnok és világcsúcstartó kubai magasugró hazánkba érkezik a január 8-i Az Év Sportolója Gálára a budapesti Operaházba, csütörtökön pedig biztossá vált, hogy Fabio Cannavaro világbajnok és aranylabdás olasz labdarúgó is a jelenlévők között lesz. A díszvendégek sorát gazdagítja Timea Majorová és Abraham Klein is.

 

Majorová Pozsonyban született, édesapja révén magyar származású. 1997-ben amatőr Európa-bajnoki és világbajnoki címet szerzett, több Ms. Olympia-versenyen is részt vett (amely a Testépítők Nemzetközi Szövetségének – IFBB – legnívósabb profi versenye), mielőtt 2001-ben magyar Pro Fitness-bajnokká vált volna.

Klein az erdélyi Temesvár szülöttje, magyar származású izraeli labdarúgó-játékvezető – édesapja, Klein Vilmos korábban az MTK-ban játszott. Abraham Klein 1965 és 1982 között FIFA-játékvezető volt, fújt mérkőzéseket az 1970-es, 1978-as és 1982-es labdarúgó-világbajnokságon – az 1974-es tornára nem engedte el a FIFA az 1972-es müncheni olimpián bekövetkezett terrortámadásra tekintettel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik