Asztalitenisz: Szudi Ádám közel volt a bravúrhoz Otocecben

Vágólapra másolva!
2023.11.03. 13:17
null
Szudi Ádám helytállt, de a horvát Tomislav Pucar elleni meccsen beigazolódott a papírforma (Fotó: WTT)
Szudi Ádámnak csak megszorítania sikerült, legyőzni nem tudta a horvát Tomislav Pucart a szlovéniai Otocecben zajló WTT-torna második fordulójában, s mivel a többi magyar induló már csütörtökön kiesett, a mieink számára véget ért a verseny.


Nem Szudi Ádám volt az otoceci WTT-verseny legszerencsésebb játékosa – legalábbis ami a sorsolást illeti. Az Ecseki Nándorral alkotott párosát az első helyen emelték ki a szervezők, ám mindjárt a csütörtöki első fordulóban kínai duó, a Hszü Haj-tung, Szun Ven kettős jött szembe, a mieink ki is kaptak 3:0-ra, s egyesben is kínai ellenfél, Niu Kuan-haj várt rá az első körben, de ezt az akadályt sikerrel vette.

Ezek után a világranglista-290. 27 éves magyar játékos igazán megérdemelt volna egy nyugodtabb meccset, ehhez képest a 16 közé jutásért a férfi egyes első kiemeltjével, Tomislav Pucarral kellett megmérkőznie. A horvát játékos a 2019-es minszki Európai Játékokon egyesben bronzérmet szerzett, s tagja volt a 2014-es Eb-n harmadik helyen végző válogatottnak is. A világranglistán jelenleg a 48. helyen áll – ami nem mellesleg 242-vel jobb, mintSzudié – pályafutása eddigi csúcsán, 2020 márciusában pedig a 30. volt, ami pontosan jelzi, kitűnő asztaliteniszezőről van szó.

Ezt sajnos a magyar játékos ellen is bebizonyította, a különbség ezúttal elsősorban a játszmák végjátékában mutatkozott meg. Pucar úgy nyert 3:0-ra, hogy mindhárom szettet a minimális, kétpontos különbséggel vitte el, sőt Szudinak a második etapban 10:8-nál két játszmalabdája is volt. Valóban csak hajszálnyi különbség volt kettejük között, de ez a hajszál éppen elég volt ahhoz, hogy a horvát továbbjusson, Szudi és ezzel együtt a teljes magyar küldöttség számára viszont véget érjen a WTT-sorozat otoceci állomása.

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, FEEDER, OTOCEC
Férfiak. Egyes. A 16 közé jutásért
Pucar (horvát)–Szudi Ádám 3:0 (11, 10, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik