Küzdősportok Világjátéka: három magyar grapplinges és egy jiu-jitsus is kijutott

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 17:09
null
Tóth Alexa is kijutott a Combat Gamesre (Fotó: Nemzeti Versenysportszövetség)
A magyarok közül három grapplinges és egy jiu-jitsus is kijutott a Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban október 20. és 30. között sorra kerülő Küzdősportok Világjátékára (Combat Games).

A Magyar Sportszövetség tájékoztatása szerint a grapplingesek no gi kategóriájában az 58 kilós Tóth Alexa és a 90 kilós Szmolka Nikoletta, míg gi-ben a 71 kilós Tóth Zoltán indulhat a játékokon - utóbbi versenyszámban kötelező a sportág által előírt kabátot, övet és nadrágot viselni, és ezeket felhasználhatják a küzdelem során, míg a no gi-ben feszes ruhát hordanak, amelybe tilos belekapaszkodni.

Tóth Alexa a tavalyi világbajnoki aranyérmével kvalifikálta magát a multisporteseményre, és úgy fogalmazott, „természetesen Rijádba is úgy megy, hogy dobogóra szeretne állni”. A korábbi vb-győztes Szmolka – aki a rajt előtt még elindul a szeptember 19-i országos bajnokságon – szabadkártyával jutott ki a játékokra, de bízik benne, „hogy sikerül majd maradandót alkotnia”. Tóth Zoltán az egy héttel ezelőtt véget ért varsói vb-n a magyar küldöttség egyetlen felnőttérmét szerezte, s reméli, hogy a lendülete kitart a Combat Gamesig.

Jiu-jitsuban földharcban a brazil származású Tereza Crisley Cordeiro de Souza az abszolút kategóriában lesz érdekelt és az éremszerzést tűzte ki célul maga elé.

„A Combat Games gyakorlatilag a küzdősportok olimpiája. Kettőzött erővel készülünk, és megtisztelő számunkra, hogy ott lehetünk a legjobbak között Rijádban, ahol több sportág is képviselteti magát. A jiu-jitsunak ez fontos állomás lesz a fejlődéstörténetében” – mondta Spalovszky Csaba szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik