Asztalitenisz: nem jutott a négy közé az Ecseki, Madarász páros

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 19:37
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős nem tudta megszorítani spanyol ellenfelét a riói negyeddöntőben (Fotó: WTT)
A Rióban zajló asztalitenisz WTT-verseny pénteki játéknapjára talpon maradó Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a negyeddöntőben három játszmában kikapott a spanyol Álvaro Robles, Maria Xiao duótól.

 

A vegyes páros negyeddöntőjének egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését játszotta az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős: a Rio de Janeiróban zajló WTT-versenyen a mieink ellenfele a spanyol Álvaro Robles, Maria Xiao duó volt.

Ha csak a szám világranglistáját nézzük, már az is indokolja a várakozást, ugyanis a spanyolok a 8., a magyar duó pedig a 14. helyen áll, de ennél azért többről van szó. Az ellenfélnél Álvaro Robles férfi párosban vb-ezüstérmes – a 2019-es budapesti világbajnokságon a román Ovidiu Ionescu oldalán játszott döntőt –, Maria Xiao az európai női élmezőny tagja, az Ecseki, Madarász egység pedig kiváló párost alkot, amit a júniusi krakkói Európai Játékokon szerzett ezüstérem is bizonyít.

Ezt megelőzően WTT-viadalon egyszer találkozott a két páros, akkor Roblesék nyertek, ami egyértelműen a spanyolok önbizalmát erősíthette. Ez látszott is az asztalnál: az ibériai duó végig irányított, Ecsekiéknek csak felvillanásaik voltak, három gyors szettben lezárult az összecsapás.

Ezzel magyar részről véget ért a riói kaland, a WTT-sorozat augusztus 22-én az olomouci feeder versennyel folytatódik.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, RIO DE JANEIRO
Vegyes páros. Negyeddöntő

Robles, Xiao (spanyol)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:0 (5, 3, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik