Asztalitenisz: negyeddöntős az Ecseki, Madarász páros Rióban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 22:26
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk továbbra is tartja jó formáját (Fotó: WTT)
A Rióban zajló WTT-versenyen a nyolc közé jutott az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros, amely ezzel újabb fontos lépést tett meg a párizsi olimpia felé vezető úton.

 

A kvalifikáció után három magyar érdekeltségű párossal kezdődtek meg a WTT-sorozat riói állomásának főtáblás küzdelmei. A férfiaknál Majoros Bence jól megszokott partnerével, Anders Linddel nevezett, a magyar, dán kooperáció a nyolcaddöntőben az argentin Gaston Alto, Horacio Cifuentes duó ellen állt asztalhoz. Majorosék jól kezdtek, 1:0-ra és 2:1-re is vezettek, a dél-amerikai kettős azonban nem tört meg, s végül öt játszmában továbbjutott.

Ecseki Nándor a múlt héten Limában szerepelt először Lubomír Pistej oldalán, s a premier kifejezetten jól sikerült, a magyar, szlovák kettős a negyeddöntőig jutott a perui fővárosban. Ecsekiék most a nyolcaddöntőben a hazai pálya előnyét élvező brazil Vitor Ishiy, Eric Jouti duót kapták ellenfélül, s három szoros játszmában vereséget szenvedtek.

Ecseki vegyes párosban is asztalhoz állt, természetesen Madarász Dórával. A magyar kettős egyértelműen megfogalmazott célja, hogy kvótát szerezzen a jövő évi olimpiára, s mivel a Párizsba vezető úton minden megnyert mérkőzésnek jelentősége lehet, jó hír, hogy a mieink egy gyorsan elvesztett, amolyan bemelegítő játszma után egyértelművé tették, hogy a szlovák Yang Wang, Tatiana Kukulkovánál jobb duót alkotnak.

Ecsekiék tehát ott vannak a legjobb nyolc között, a negyeddöntőben a spanyol Alvaro Robles, Maria Xiao kettős következik.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, RIO DE JANEIRO
Férfiak. Páros. Nyolcaddöntő

Alto, Cifuentes (argentin)–Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán) 3:2 (–7, 8, –6, 7, 7)
Ishiy, Jouti (brazil)–Ecseki Nándor, Lubomír Pistej (magyar, szlovák) 3:0 (9, 11, 8)
Vegyes páros. Nyolcaddöntő
Ecseki, Madarász Dóra–Wang, Kukulková (szlovák) 3:1 (–5, 4, 8, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik