Asztalitenisz: Madarász és Dari is közel került a riói főtáblához

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 07:16
null
Dari Helga bravúros siker után egy győzelemre van attól, hogy egyesben ott legyen a riói főtáblán (Fotó: WTT)
A riói WTT-versenyen egyesben Madarász Dóra és Dari Helga is csak egy győzelemre van a főtáblától, s ugyancsak a főtáblára jutásért játszik a Dari Helga, Hartbrich Leonie női és a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán férfi páros. 

A WTT-sorozat Rio de Janeiróban zajló contender versenye selejtezőjének második napján Ecseki Nándor (világranglista-321.) a belga Martin Allegro (76.) ellen állt asztalhoz – az esélyek egyértelműen az ellenfél mellett szóltak, s a találkozó igazolta is a papírformát. Az ebben a fordulóban bemutatkozó Madarász Dóra (85.) ázsiai skalpot begyűjtve négy szettben lépett túl a tajvani Huang Jü-venen (179.), így már csak egy győzelemre van a riói főtáblától, igaz ez nem ígérkezik egyszerűnek, az ellenfele ugyanis a dél-koreai Li Eun Hje (71.) lesz.

Magyar szempontból még ennél is nagyobb szenzációnak számít, hogy Dari Helga (253.) óriási meccsen, öt játszmában legyőzte a török Sibel Altinkayát (91.), s ezzel ő is ott van a kvalifikáció harmadik körében, ahol az indiai Sreeja Akulával (84.) játszik. Ráadásul Darinak emellett még Hartbrich Leonie-val az oldalán párosban is van dolga, a dél-koreai Jang Ha Eun, Li Eun Hje kettőssel mérkőzik, a tét itt is a főtáblára jutás.

Ami a folytatást illeti, a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán férfi páros még az első meccsére vár, ugyancsak a főtáblára jutásért a paraguayi Marcelo Aguirre, Alejandro Toranzos kettőssel kell megmérkőznie, míg az Ecseki Nándor, Lubomír Pistej magyar, szlovák férfi páros és az Ecseki, Madarász vegyes páros a főtáblára kapott besorolást. Így csak csütörtökön kapcsolódik be a küzdelmekbe.

 

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, CONTENDER, RIO DE JANEIRO

Férfiak. Egyes. Selejtező. 2. forduló
Allegro (belga)–Ecseki Nándor 3:0 (5, 10, 8)

Nők. Egyes. Selejtező. 2. forduló
Madarász Dóra–Huang Jü-ven (tajvani) 3:1 (–9, 11, 7, 11)
Dari Helga–Altinkaya (török) 3:2 (–8, 8, –6, 7, 15)

Páros. Selejtező. 1. forduló
Dari, Hartbrich–Sarda, Prates (brazil) 3:1 (7, –7, 6, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik