Asztalitenisz: a három esélyből egyiket sem sikerült éremre váltani Limában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 09:35
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a negyeddöntőben búcsúzott Limában (Fotó: WTT)
A limai asztalitenisz WTT-verseny ötödik napján már csak három párosunk volt érdekelt, de egyiküknek sem sikerült túljutnia a negyeddöntőn, így a mieink számára véget ért a verseny.

A WTT-sorozat limai állomásán két férfi és egy vegyes párosunk állt asztalhoz a negyeddöntőben. A férfiaknál az Ecseki Nándor, Lubomír Pistej magyar, szlovák kettős amolyan alkalmi társulásként eddig nagyszerűen szerepelt, az első helyen kiemelt dél-koreai Lim Dzsong Hun, An Dzse Hjun duó azonban már túl nagy falatnak bizonyult, egy szorosan elvesztett játszma mellett két sima etappal Ecsekiék végül 3:0-ra kikaptak. A Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán kooperáció viszont összeszokott duónak tekinthető, ez most is érződött Majorosék játékán, a papírformát azonban nem tudták megcáfolni, a 2021-es houstoni világbajnokságon aranyérmet szerző svéd Kristian Karlsson, Mattias Falck kettős négy játszmában győzött.

Igazi csemegének ígérkezett a vegyes párosoknál az Ecseki Nándor, Madarász Dóra egység negyeddöntője a romániai Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette duó ellen. A hónapok óta jó formában játszó Ecsekiék a júniusi krakkói Európai Játékok elődöntőjében megnyerték ezt a párost, megakadályozva ezzel Szőcsöt, hogy mindhárom számban (egyes, csapat, vegyes páros) aranyérmes legyen. A mostani összecsapás is a mieink szája íze szerint kezdődött, ám az első szett után Szőcsék átvették az irányítást és végül négy szettben visszavágtak Krakkóért.

A mienk számára ezzel véget ért a limai WTT-verseny, folytatás hétfőtől Rio de Janeiróban.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, LIMA
Férfiak. Páros.
Negyeddöntő:
Lim Dzsong Hun, An Dzse Hjun (dél-koreai)–Ecseki Nándor, Lubomír Pistej (magyar, szlovák) 3:0 (4, 8, 12)
Karlsson, Falck (svéd)–Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán) 3:1 (7, –9, 9, 8)

Vegyes páros. Negyeddöntő:
Ionescu, Szőcs (romániai)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:1 (–6, 7, 8, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik