Kép: felborult egy hajó a Kékszalagon

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 13:19
null
Felborult a Raffica az 55. Kékszalagon (Fotó: kekszalag.reblog.hu)
Mint arról beszámoltunk, 11 órakor elrajtolt az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a Balatonfüred előtti vízterületről. Európa leghosszabb távú és legnagyobb vitorlásversenyén 515 hajó indult, ám Balatonkenesénél az egyik, a Raffica felborult, így számára véget ért a verseny – számolt be róla az esemény honlapja.

Közölték, hogy a Józsa Márton által kormányzott címvédő MLS Raiffeisen 5050 Fifty-fifty 35 perc után elsőként fordult Balatonkenesénél, a bójánál, előnye tetemes volt az üldözőkhöz képest (VIDEÓ ITT).

Az élmezőny kilenc perccel gyorsabb volt, mint 2022-ben, ugyanis tavaly 45 percen belül érte el három hajó a kenesei pontot, most ehhez Józsáéknak csak 36 percre volt szükségük, mögöttük második volt az AUDAX Django 22 másodperces hátránnyal és harmadik az RSM fél perccel lemaradva.

Időközben a Fifty-fifty szűk egy óra alatt már a siófoki bóját is elérte, ezzel fél órával (!) előbb elérték ezt az ellenőrzési pontot, mint tavaly. Mögöttük második helyen már az RSM állt két perc 31 másodperc hátránnyal, harmadik a Prospex-Delta volt csaknem háromperces különbséggel, az AUDAX-Django pedig visszacsúszott az ötödik helyre.

A vitorlázók már közelednek a tihanyi csőhöz is, ahol a gyengülő szélben az RSM Tihanynál felzárkózott a Fifty-fiftyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik