Aszalitenisz: Majoros és Bálint sikerrel vette az első akadályt Ljubljanában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 20:07
null
Majoros Bence három játszmában győzte le cseh ellenfelét a ljubljanai selejtező első fordulójában (Fotó: WTT)
A ljubljanai WTT-verseny selejtezőjének első napján négy magyar érdekeltségű mérkőzésre került sor, kettőt megnyertek a mieink, a Bálint Bernadett, Rachel Moret magyar, svájci női páros, valamint Ecseki Nándor búcsúzott.

 

A vegyes páros szempontjából jól sikerült krakkói Európai Játékok után – az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettősünk egészen a döntőig menetelt, s ezüstérmet szerzett – a WTT-sorozat ljubljanai star contender versenyére valamelyest változott a magyar küldöttség összetétele, miután az előzetes nevezéssel ellentétben Madarász kisebb sérülés, ínhüvelygyulladás miatt mégsem indult.

Ettől függetlenül a star contender besorolásnak megfelelően erős mezőny jött össze a szlovén fővárosban, a világranglista top 20 játékosából a férfiaknál tízen, a nőknél tizenegyen neveztek köztük a két kínai világelső, Fan Csen-tung és Szung Jing-sa. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy mindhárom magyar résztvevőnek már a selejtező első körében asztalhoz kellett állnia, ráadásul Ecseki (világranglista-285.) kifejezetten peches sorsolást kapott, ugyanis mindjárt „éhgyomorra” ázsiai ellenfél Csao Ce-hao (65.) jött vele szembe. A 26 éves kínai ugyan nem tartozik hazája szűk elitjébe, de gyaníthatóan a világ bármely más országában a legjobbak között lenne, amit amúgy Ecseki is megtapasztalhatott. Első számú férfijátékosunk, Majoros Bence (95.) viszont gond nélkül intézte el a cseh Jirí Martinkót (230.), a papírforma alapján persze nem is nagyon lehetett volna más az eredmény.

A nőknél Bálint Bernadettnek (219.) spanyol vetélytárs, Sofia-Xuan Zhang (129.) jutott, aki Spanyolországban született, azaz nem számít honosított kínainak, s nem is volt ellenszere a magyar játékossal szemben. Bálint párosban a svájci Rachel Moret oldalán állt asztalhoz, ott azonban nem járt sikerrel, az Adina Diaconu, Maria Xiao román, spanyol páros három szoros játszmában győzött.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, LJUBLJANA
FÉRFIAK
EGYES
Selejtező. 1. forduló:

Csao Ce-hao (kínai)–Ecseki Nándor 3:1 (5, –16, 6, 8)
Majoros Bence–Martinko (cseh) 3:0 (8, 7, 9)

NŐK
EGYES
Selejtező. 1. forduló:

Bálint Bernadett–Zhang (spanyol) 3:1 (6, 10, –9, 11)
PÁROS
Selejtező. 1. forduló:

Diaconu, Xiao (román, spanyol)–Bálint, Moret (magyar, svájci) 3:0 (10, 9, 11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik